[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Ο λαός θα νικήσει το φόβο
Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της παράταξης Αλέξης Τσίπρας. "Η επιμονή Σαμαρά και Βενιζέλου στο μνημόνιο οδήγησαν τη χώρα στις κάλπες", είπε.

Επισήμανε, ότι ο κ. Σαμαράς πρωτοστατεί στις τελευταίες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αποδεικνύει την πλήρη αναξιοπιστία και απαξίωση του παλιού πολιτικού κόσμου, όταν δεν θυμάται την ψήφο του στο μνημόνιο και τις επιστολές στην κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ.

Θέτοντας το δικό του δίλημμα των εκλογών, τόνισε: "Ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο κοινό πρόγραμμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είναι ένα μεταφρασμένο στα ελληνικά μνημόνιο".

Αναφερόμενος στις επιθέσεις του δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι "απομονώνουν κομμάτια του προγράμματός μας. Αλλά μας κάνουν καλό τελικά, γιατί γινόμαστε πιο προσεκτικοί, ώστε να μιλήσουμε και εμείς επί της ουσίας".

Και πρόσθεσε, κλιμακώνοντας την επίθεση του κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: "Επιστροφή στη δεκαετία του '50 είναι το τελευταίο μέρος του μνημονίου που υπέγραψαν Σαμαράς και Βενιζέλος"

Και τους κάλεσε να βάλουν τέλος "στο βρώμικο πόλεμο κατά της Αριστεράς, κατά του ΣΥΡΙΖΑ",προβλέποντας ωστόσο ότι "η επιχείρηση συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ-τρομοκρατήστε το λαό θα ενταθεί εν όψει των εκλογών".

Ο ίδιος επισήμανε ότι το προσκλητήριο Σαμαρά σε πρόσωπα, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, "αποτελεί εγγύηση στους δανειστές για το μνημόνιο".

Κατόπιν, υποστήριξε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη κινδυνεύει από τη συνέχιση του μνημονίου.

"Όλοι μιλούν για αλλαγή του Δημοσιονομικού Συμφώνου, αυτού που Βενιζέλος και Σαμαράς έσπευσαν να ψηφίσουν νύχτα στη Βουλή", είπε.

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες Σαμαρά περί ανεύθυνων του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: "Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί".

Στη συνέχεια προχώρησε στην εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διπλασιάσει τη δύναμή του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, διαβεβαιώνοντας εκ νέου ότι δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου και του κατεστημένου.

"Ο λαός θα ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 του Μάη. Όσοι εκβιασμοί και να γίνουν σε χώρους δουλειάς, όσες επιστολές κι αν στείλει ο Παπαδήμος, ό,τι κι αν πει ο Μπαρόζο. Ο λαός θα νικήσει το φόβο. Δεν θα υποκύψει, δεν θα εκβιαστεί. Θα βάλει οριστικό τέλος στη διαφθορά. Ζητάμε λαϊκή εντολή για κυβέρνηση Αριστεράς", κατέληξε.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Ο λαός θα νικήσει το φόβο"

Leave a reply