[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αμερικανοί πεζοναύτες πέταξαν τα παράσημά τους
Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Κατά την διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγοερίπου 50 βετεράνοι του στρατού των ΗΠΑ που συμμετείχαν σε μια διαδήλωση εναντίον του NATO στο Σικάγο, πέταξαν τα μετάλλια τους, σε μια ενέργεια που είπαν ότι συμβολίζει το ότι απορρίπτουν τους πολέμους υπό αμερικανική ηγεσία στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Οι αμεριακανοί βετεράνοι πεζοναύτες, φορώντας αντιπολεμικά μπλουζάκια και αμπέχονα, δίπλωσαν μια αμερικάνικη σημαία ενώ μια σάλπιγγα έπαιζε το “Taps”, όπως συνηθίζεται σε κηδείες στρατιωτών.

«Τα μετάλλια υποτίθεται ότι απονέμονται για πράξει ηρωισμού. Δεν νοιώθω ήρωας. Δεν νοιώθω ότι μου αξίζουν», δήλωσε ο Ζακ Λαπόρτ, ο οποίος υπηρέτησε στο Ιράκ το 2005 και το 2006.

Οι βετεράνοι ήλπιζαν ότι θα παρέδιδαν τα μετάλλια σε κάποιον εκπρόσωπο του NATO. Όμως μπόρεσαν να φθάσουν μόνο ως το φράκτη γύρω από το συνεδριακό κέντρο Μακόρμικ, περίπου ένα τετράγωνο από το σημείο όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε συναντήσεις με άλλους ξένους ηγέτες. Τελικά οι βετεράνοι πέταξαν τα μετάλλιά τους προς την κατεύθυνση του συνεδριακού κέντρου.

Ο Ματ Χάουαρντ, 29 ετών, που υπηρέτησε στους Πεζοναύτες από το 2001 ως το 2006, είπε ότι το ποσοστό των αυτοκτονιών μεταξύ των βετεράνων που επιστρέφουν από πολέμους είναι υψηλό. «Αυτά τα μετάλλια δεν αξίζουν ούτε το πανί και το μέταλλο από τα οποία φτιάχνονται. Αντιπροσωπεύουν αποτυχημένες πολιτικές», είπε ο Χάουαρντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Βετεράνοι του Ιράκ Εναντίον του Πολέμου.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αμερικανοί πεζοναύτες πέταξαν τα παράσημά τους"

Leave a reply