[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΔΝΤ: Μικρά τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης...
Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Την απειλή ότι οι επόμενες δόσεις της οικονομικής βοήθειας που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της τρόικα και της Ελλάδας δεν θα εκταμιευθούν προτού η νέα κυβέρνηση δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει τα μέτρα ύψους 11,5 δισ.ευρώ που έχει προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο, "εκτόξευσε" το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ηδη λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, εκπρόσωπος του ΔΝΤ προειδοποίησε ότι το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, παρά μόνο όταν η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί.

"Οι εκπρόσωποι του Ταμείου θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μόνο εάν η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει τα νέα μέτρα περικοπής κόστους για τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει. Αν και οι πιστωτές του επίσημου τομέα έχουν προετοιμαστεί να περιμένουν μέχρι να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, δεν υπάρχουν σκέψεις για παρέκκλιση από το τι έχει συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση. Εάν δεν υπάρχει συμφωνία για νέα περικοπή κόστους, τα κεφάλαια προς την Ελλάδα δεν θα δοθούν μέχρι να υπάρξει μια ικανοποιητική συμφωνία", δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του ΔΝΤ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswire.

Ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ ήταν ανοιχτό να συζητήσει μια παράταση των στόχων μείωσης του κόστους για την Ελλάδα κατά ένα χρόνο, "για να απαλύνει τον πόνο της προσαρμογής", αλλά διευκρίνισε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας είχε απορρίψει την ιδέα.

Την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ καλεί την Ελλάδα να μην παρεκκλίνει από τα συμφωνηθέντα ώστε να δοθεί η επόμενη δόση, αξιωματούχος της ΕΕ που δεν θέλησε να κατονομαστεί τόνισε πως "το πρόγραμμα είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός για την Ελλάδα. Οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών στόχων, θα γίνει εντός αυστηρών ορίων, πολύ-πολύ περιορισμένα".STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΔΝΤ: Μικρά τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης..."

Leave a reply