[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εσύ μπορείς να κάνεις την αλλαγή...
Σάββατο 5 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO



Είναι πολύ της μόδας τελευταία να ακούμε και να διαβάζουμε πως το ποσοστό αποχής στις επικείμενες εκλογές αναμένεται να είναι αυξημένο. Ο καιρός έφτιαξε προσφάτως στη χώρα, οπότε είναι μοναδική ευκαιρία για ένα γρήγορο μπανάκι ή μια βόλτα στην παραλία ή ακόμη καλύτερα για τους τυχερούς, ένα τριήμερο μακριά από το κλείνον άστυ. Τα δελτία ειδήσεων άλλωστε σπεύδουν να θυμήσουν στο λάο πόσο απολαυστική είναι μια γρήγορη βουτιά στη θάλασσα.


Επίσης πολύ σύνηθες σχόλιο σε διάφορους κύκλους και πηγαδάκια: αν ψηφίσει λευκό ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 51% των ψηφοφόρων, τότε οι εκλογές κρίνονται αντισυνταγματικές και κανείς δε μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Φήμες που ευτυχώς ή δυστυχως δεν ευσταθούν. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο του 2006, τα λευκά και άκυρα κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία, κάτι που σημαίνει πως δεν λαμβάνονται υπόψιν και συνεπώς δε συντελούν σε καμμία αλλαγή. Ουσιαστικά είναι σαν να μη ψηφίσαν ποτέ όλοι εκείνοι οι πολίτες.

Κι αναρωτιέμαι, αυτό θέλετε; Απλώς να πετάξετε το μπαλάκι στους άλλους; Εσύ που σκοπεύεις να ψηφίσεις λευκό, από ποιον περιμένεις να επιφέρει αλλαγές στην ήδη βεβαρημένη "υγεία" της χώρας σου; Αν εσύ δεν αποφασίσεις για το μέλλον σου τότε ποιος;

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες κι Ελληνίδες δε θα μπορέσουν να δώσουν το "παρών" σ'αυτές τις εκλογές, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους οδήγησαν να αναζητήσουν δουλειά, ελπίδα, μέλλον σε άλλες χώρες. Μέσα σε μια τριετία τα ποσοστά μετανάστευσης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. 'Ολοι εκείνοι σίγουρα θα προσέρχονταν στις κάλπες της Κυριακής, γιατί οι αλλαγές στη ζωή τους συνετέλεσαν στη διαμόρφωση άποψης πολιτικής και τους έκαναν ενεργούς πολίτες.

Κάτι λιγότερο από 1.800 αυτοκτονίες έλαβαν χώρα την τελευταία διετία ως απόρροια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι έφτασαν σ'ένα τέλμα στη ζωή τους, λύση στο οποίο δυστυχώς πίστεψαν πως είναι η αυτοχειρία. Κι εκείνοι αν ζούσαν ακόμη, θα πήγαιναν οπωσδήποτε να ψηφίσουν τη Κυριακή.

Για όλους εκείνους λοιπόν, μετανάστες και νεκρούς, πηγαίνετε εσείς να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα. Στοιχιματίζω πως οι συγγενείς και οι φίλοι όλων εκείνων των ανθρώπων θα έχουν κάτι σημαντικό να πουν την Κυριακή. Πηγαίνετε κι εσείς μαζί τους. Αν δεν προσπαθήσετε εσείς προσωπικά για ένα καλύτερο μέλλον, δε θα το κάνει κανείς άλλος για σας.

Όλοι μαζί μπορείτε να βρείτε το δρόμο για μια αξιοπρεπή Ελλάδα.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εσύ μπορείς να κάνεις την αλλαγή..."

Leave a reply