[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα γυρίζει ο οίκος Fitch, δε βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Τρίτη 29 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης δε μας έχουν συνηθίσει σε καλά μαντάτα. Αυτή τη φορά, όμως, η Fitch αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δια στόματος του εκτελεστικού διευθυντή του, Τζον Όλερτ, ο οποίος είπε ότι ένα τέτοιο γεγονός θα ασκούσε πίεση στα ομόλογα των άλλων χωρών της ευρωζώνης με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Αν η Ελλάδα ήταν σε θέση να φύγει από το ευρώ, αυτό θα είχε κατά την άποψή μας συνέπειες για μία σειρά από αξιολογήσεις, έως το σημείο πολλές από αυτές να τεθούν υπό παρακολούθηση» εννοώντας την υποβάθμιση ο κ. Όλερτ, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Dow Jones.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η σπουδή ορισμένων υπερχρεωμένων χωρών της Ευρώπης να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες τους επιδείνωσε τα δημοσιονομικά τους προβλήματα. «Σε πολλές περιπτώσεις, η λιτότητα αύξησε την πίεση στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις. Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι η λιτότητα από μόνη της δεν αποτελεί λύση, πρέπει να υπάρξει κάποιος προσανατολισμός στην ανάπτυξη , γιατί χωρίς ανάπτυξη είναι πραγματικά δύσκολο να μπουν τα πράγματα σε μία τροχιά», δήλωσε ο αξιωματούχος του Fitch.

Τον Μάρτιο, ο Fitch υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βρετανίας ΑΑΑ από σταθερό σε αρνητικό και διατήρησε αρνητικό και το αξιόχρεο ΑΑΑ της Γαλλίας: «Κανείς δεν μπορεί βέβαια να κάνει δήλωση ότι θα υπάρξει σύντομα σταθερότητα στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, έως ότου αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια», πρόσθεσε ο κ. Όλερτ.

Στις αρχές του μήνα, ο ίδιος οίκος, με ανάλυση του, υποστήριζε ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι το πιθανότερο από τα εναλλακτικά σενάρια!Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τα γυρίζει ο οίκος Fitch, δε βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"

Leave a reply