[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γερμανία - Πορτογαλία 1-0 (video)
Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Μάριο Γκόμεζ, με την εύστοχη κεφαλιά του στο 73', έκρινε το παιχνίδι με την Πορτογαλία και χάρισε στη Γερμανία μια πολύτιμη νίκη (1-0) στη μάχη πρόκρισης από το Β' Όμιλο. Δύο δοκάρια με Πέπε και Νάνι είχαν οι Ίβηρες.



Εικόνα του αγώνα

Η νίκη - έκπληξη της Δανίας επί της Ολλανδίας, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, επηρέασε αφάνταστα και την εξέλιξη της αναμέτρησης στο Λβιβ. Ο... φόβος της ήττας έκανε Γερμανούς και Πορτογάλους να "τρέμουν" σε αυτήν την ιδέα και να είναι υπέρ το δέον επιφυλακτικοί. Καθεμιά ομάδα βέβαια είχε τα δικά της όπλα σε αυτή τη μάχη: τα "πάντσερ" προσπάθησαν με την καθολική κατοχή της μπάλας και τις πολλές πάσες, κάθετες ή παράλληλες, να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, την ίδια ώρα που η Πορτογαλία, με καλή αμυντική λειτουργία ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Ρονάλντο - Νάνι στα άκρα και την ευχέρειά τους στο "ένας εναντίον ενός".

Ούτε η μία τακτική ούτε η άλλη απέδωσε τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να είναι μετρημένες. Κορυφαία στο πρώτο ημίχρονο το σουτ στο δοκάρι από τον αμαρκάριστο Πέπε στο 45', χωρίς η μπάλα να περάσει τη γραμμή.

Από τη στιγμή που και μετά τη φάση αυτή μεσολάβησε η ανάπαυλα, ήταν σχεδόν αδύνατο να αλλάξουν οι προθέσεις των δύο αντιπάλων. Η Πορτογαλία σαν να πήρε τα πάνω της, αλλά ο Ρονάλντο στο 64' απέτυχε να ολοκληρώσει την κάθετη μπαλιά που δέχθηκε, μια και τον πρόλαβε ο Μπόατενγκ. Στο ίδιο πνεύμα... αδράνειας και οι δύο προπονητές, καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να επέμβουν στο παιχνίδι. Ενδεικτικό της διάθεσης αμφότερων να μην ρισκάρουν ήταν πως η πρώτη αλλαγή έγινε στο 70' από τον Μπέντο (Ολιβέιρα αντί Ποστίγκα).

Την ώρα όμως που ο Πορτογάλος εκλέκτορας άλλαζε φορ μήπως και βρει προκοπή, ο Λεβ αντίκριζε τον Γκόμεζ να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά και να τελειώνει επιτυχώς τη σέντρα από τα δεξιά. Το 1-0 του 73' ανάγκασε τους Ίβηρες να ανεβάσουν ρυθμό. Ο Βαρέλα μπήκε αντί του Μεϊρέλες για να γεμίσει η περιοχή και αλήθεια είναι το σύνολο του Μπέντο πίεσε την άμυνα των Γερμανών. Τη μία όμως το οριζόντιο δοκάρι στη σέντρα σουτ του Νάνι και την άλλη ο Νόιερ, στο τετ α τετ του Βαρέλα δεν επέτρεψε στους Πορτογάλους να σώσουν τουλάχιστον το βαθμό, χάνοντας κάθε πιθανότητα στην κεφαλιά του Άλβες στις καθυστερήσεις.

Κλειδί του αγώνα

Στην ίδια εστία και από την ίδια περίπου θέση ο Πέπε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Γκόμεζ στα δίχτυα. Ατυχία - αναποτελεσματικότητα από τη μία, ευστοχία - φονικό ένστικτο από την άλλη καθόρισαν την έκβαση του αγώνα.

MVP

Ο Μάριο Γκόμεζ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, αλλά ο Μανουέλ Νόιερ έκανε την απόκρουση του αγώνα στο τετ α τετ του Βαρέλα στο 88' κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Πέπε σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία για το 0-1 και... έχασε τον Γκόμεζ στη φάση του γκολ της Γερμανίας. Μοιραίος για την Πορτογαλία όπως και να 'χει.

Δείτε το video με το γκολ και τα highlights του αγώνα Γερμανία – Πορτογαλία 1-0




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γερμανία - Πορτογαλία 1-0 (video)"

Leave a reply