[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Πόλεμος» των αρμοδίων φορέων για τα προνοιακά επιδόματα
Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ευθύνες στο υπουργείο Υγείας επιρρίπτει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης
«Πόλεμος» των αρμοδίων φορέων για τα προνοιακά επιδόματα
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών για την μη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.

Από τις 15 Ιουνίου 2012, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, θα ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Ήδη, το υπουργείο Υγείας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, έχει αποστείλει στους δήμους της χώρας τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής, οι οποίοι με τη σειρά τους προβαίνουν στις απαραίτητες διασταυρώσεις και επικυρώσεις των στοιχείων.

Το υπουργείο Εσωτερικών, από την πλευρά του, υπέγραψε την Τρίτη, την πρώτη κατάσταση δικαιούχων που έλαβε από τους δήμους, προκειμένου να ξεκινήσει χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές η έγκαιρη διάθεση των προνοιακών επιδομάτων. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται, μετά και την διασταύρωση και αποστολή στο υπουργείο Εσωτερικών των καταλόγων των δικαιούχων από τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Εν τω μεταξύ, στην όλη υπόθεση παρενέβη και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ.
Κ. Ασκούνης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι πριν δέκα μέρες το υπουργείο Υγείας παρέδωσε προς εκκαθάριση στους δήμους τα αρχεία του Εθνικού Μητρώου για προνοιακά επιδόματα.

Ο κ. Ασκούνης, απαντώντας στις κατηγορίες περί ευθύνης των δήμων σχετικά με την καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, επισήμανε ότι οι ΟΤΑ όλης της χώρας με τις υπηρεσίες τους έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν έγκαιρα και έγκυρα στη διαδικασία ηλεκτρονικής απογραφής και δημιουργίας Εθνικού Μητρώου των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος από το υπουργείο Υγείας.

«Η ΚΕΔΕ έγκαιρα -πολύ πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και μετά- είχε εκφράσει προς τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας αλλά και Εσωτερικών» υπογράμμισε ο κ. Ασκούνης «την ανάγκη να επισπευστούν οι διαδικασίες προκειμένου, πρώτον, να οριστικοποιηθεί η εκκαθάριση και ταυτοποίηση του Εθνικού Μητρώου και δεύτερον, να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση, ύψους 120 εκ. ευρώ για την πληρωμή των επιδομάτων, που ειρήσθω εν παρόδω, προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τους κατά πολύ μειωμένους αυτοτελείς πόρους των δήμων.«

»Παρόλα αυτά, με μεγάλη καθυστέρηση, μόλις πριν από δέκα έξι ημέρες(!!!), έφτασαν στους Δήμους από το υπουργείο Υγείας, τα αρχεία του Εθνικού Μητρώου, και αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από τις δημοτικές υπηρεσίες προκειμένου να γίνει τάχιστα η εκκαθάριση και ταυτοποίηση των δικαιούχων, που ξεπερνούν τις 200.000, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο αρχείο που μας παραδόθηκε, ώστε να καταβληθούν έγκαιρα τα επιδόματα στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας».




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Πόλεμος» των αρμοδίων φορέων για τα προνοιακά επιδόματα"

Leave a reply