[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βεστερβέλε: Δεν είναι διαπραγματεύσιμη η ουσία του μνημονίου
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η ουσία του προγράμματος μεταρρυθμίσεων (Μνημόνιο) της Ελλάδας δεν είναι διαπραγματεύσιμη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, την Δευτέρα προσθέτοντας ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα το χρονικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων.


«Είμαι ανακουφισμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας, αλλά τα θέματα δεν έχουν ακόμη κλείσει», δήλωσε.

«Η ουσία των μεταρρυθμίσεων δεν είναι διαπραγματεύσιμη», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως «οποιαδήποτε κυβέρνηση και να σχηματιστεί θα πρέπει να τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν με την Ευρώπη».

«Με τις εκλογές, ωστόσο, χάθηκε χρόνος και πρέπει να αναφερθούμε στο τι σημαίνει αυτό για τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε. «Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για το χρονοδιάγραμμα, καθώς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις εβδομάδες που χάθηκαν και δεν θέλουμε να υποφέρει ο κόσμος εξαιτίας αυτού», κατέληξε.

Από την πλευρά του, το στέλεχος του ΔΣ της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, είπε σε δηλώσεις του σε αυστριακή εφημερίδα πως οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να καλύψουν τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Όπως είπε στην εφημερίδα Kurier, ελπίζει πως θα σχηματιστεί «ένας ικανός εταίρος για συνομιλίες», καθώς υπάρχει «νέα ανάγκη χρηματοδότησης».α«Οι συνομιλίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για να καλύψουν την ανάγκη χρηματοδότησης», φέρεται να δήλωσε.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βεστερβέλε: Δεν είναι διαπραγματεύσιμη η ουσία του μνημονίου"

Leave a reply