[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στουρνάρας: 32 πολιτικοί ελέγχονται για πλουτισμό και φοροδιαφυγή!
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στην αποκάλυψη ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) ελέγχει συνολικά 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων -«για την αποκάλυψη και την πάταξη κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής»- προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με έγγραφη απάντηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Ειδικότερα, ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του  βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) τριάντα δύο (32) υποθέσεις πολιτικών προσώπων».

Επιπορσθέτως, ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει πως «στο πλαίσιο αποστολής του, το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το «πόθεν έσχες», οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο και όχι μόνο. Είναι φυσικό λοιπόν, το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός των άλλων και πολιτικούς στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν). Ο αριθμός των ελεγχόμενων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης  έχει ζητήσει όλα τα σχετικά στοιχεία από το ΣΔΟΕ.


Παπαδημούλης: Nα συγκληθεί άμεσα η επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης και μέλος της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, έστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της σχετικής Επιτροπής κ. Αθανάσιο Νάκο, με την οποία ζητά να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή του άρθρου 21, προκειμένου να ζητήσει και να αξιολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της όλα τα στοιχεία σχετικά με τη λίστα του ΣΔΟΕ που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα.
 
Η σχετική επιστολή του Δ. Παπαδημούλη έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,
Ζητώ την άμεση σύγκληση της επιτροπής του άρθρου 21 για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων προκειμένου να ζητήσει όλα τα αναγκαία στοιχεία και να εξετάσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που προκύπτει από τα δημοσιεύματα για τη λίστα του ΣΔΟΕ που περιλαμβάνει και πολιτικά πρόσωπα.

Η ενεργοποίηση της δικαιοσύνης για τη σχετική υπόθεση υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του θέματος. Επιβάλλει την ενεργοποίησή της κατά το νόμο αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου χωρίς την παραμικρή ολιγωρία. Απαιτείται να συζητηθούν και να αποφασιστούν, με ευθύνη, συλλογικότητα και κυρίως αποτελεσματικά, όλες οι δέουσες κατά τον νόμο και τον κανονισμό της Βουλής ενέργειες προκειμένου να ανταποκριθούμε στη πάνδημη απαίτηση της κοινωνίας για πλήρη διαφάνεια και αυστηρές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν το νόμο και το περί δικαίου αίσθημα».STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στουρνάρας: 32 πολιτικοί ελέγχονται για πλουτισμό και φοροδιαφυγή!"

Leave a reply