[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σύνταξη τώρα ή στα 67
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για να... αδειάσει το Δημόσιο 



Να εφαρμόσει τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμη και σε όσους ήδη έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης εξετάζει η κυβέρνηση, έπειτα από μεταβατική περίοδο ενός έτους, εξετάζει η κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο μέτρο, στόχο έχει να αναγκάσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότησης, καθώς θα θελήσουν να αποφύγουν το νέο, ακόμη πιο δυσμενές καθεστώς.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση εξετάζει αν το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να οδηγήσει στην επαρκή μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να αποφύγει την εφαρμογή της εφεδρείας και τις απολύσεις, όπως ζητά μετ' επιτάσεως η τρόικα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», εφόσον το μέτρο προχωρήσει, όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τον νόμο Λοβέρδου θα κληθούν να επιλέξουν μέσα σε έναν χρόνο αν θα βγουν στη σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς ή όχι. Όσοι δεν το κάνουν, θα βγουν στη σύνταξη στα 67 έτη ή με άλλα όρια που θα προκύψουν.

Ποιοι επηρεάζονται

Το συγκεκριμένο μέτρο επιδιώκει τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεάσει και τον ιδιωτικό τομέα, και ειδικότερα κατηγορίες εργαζομένων όπως πχ τις μητέρες ανήλικων τέκνων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης υποστήριξε μιλώντας σε εκδήλωση της ένωσης βελγικών επιχειρήσεων που έχουν δραστηριότητα στην Ελλάδα ότι ο στόχος των 150.000 λιγότερων υπαλλήλων «υπερκαλύπτεται με φυσιολογικές και οικειοθελείς αποχωρήσεις».

Επίσης, υποστήριξε ότι οι αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων θα ξεπεράσουν τις 200.000, ένας αριθμός που επιτυγχάνεται με βάση τρία δεδομένα: την αθρόα αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων το 2012, την αυστηρή τήρηση του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» και το μέτρο της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης που προβλέπει την πρόωρη εθελούσια συνταξιοδότηση 35.000 υπαλλήλων με εξαγορά τριών πλασματικών χρόνων υπηρεσίας.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σύνταξη τώρα ή στα 67 "

Leave a reply