[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυτοκτόνησε ο πρώην βουλευτής Λεωνίδας Τζανής μετά τα ραντεβού με το ΣΔΟΕ
Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία Λεωνίδας Τζανής. Η σύζυγός του χθες στις 20.05 τον βρήκε απαγχονισμένο στο υπόγειο του σπιτιού τους στο Βόλο!


Ο Λ. Τζανής ελεγχόταν από το Σ.Δ.Ο.Ε  Θεσσαλονίκης αφού το όνομά του εμφανιζόταν στη λίστα των 36 πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες», καθώς υπήρχε ζήτημα αποκρυφθέντων εισοδημάτων.

Μάλιστα την Τρίτη και την Τετάρτη είχε προγραμματισμένο ραντεβού με το Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης για το εν λόγω θέμα. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, εμφανιζόταν ανήσυχος για τις εξελίξεις, ωστόσο η υπόθεσή του δεν χαρακτηριζόταν ιδιαίτερα σοβαρή.

Σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς είχε εκφράσει σε τουλάχιστον δύο φιλικά του πρόσωπα την πρόθεσή του.

«Δεν μπορώ, δεν αντέχω να διασυρθεί το όνομα μου άδικα για δεύτερη φορά. Θα δώσω τέλος στη ζωή μου» φέρεται να είχε πει σε φιλικό του πρόσωπο την περασμένη Παρασκευή, ενώ στην προσπάθεια του τελευταίου να τον αποτρέψει, του είπε: «Μην λες ανοησίες. Θα έρθω από τον Βόλο το Σαββατοκύριακο να τα πούμε».

«Δεν θα με προλάβεις» απάντησε ο Λ. Τζανής. «Να προσέχετε τα παιδιά μου».

Αλλά και το μεσημέρι της Πέμπτης, πριν απαγχονιστεί στο υπόγειο του σπιτιού του, ο πρώην υφυπουργός κάλεσε στενό του φίλο στον οποίο επίσης εκμυστηρεύτηκε ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει.

«Δεν αντέχω. Θα αυτοκτονήσω» φέρεται να είπε σε φίλο του, ζητώντας του να προσέχει τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Ενδεικτική της ψυχολογίας του είναι και η συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουμιώτη, με τον οποίο μάλιστα, λίγη ώρα πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα είχε τον παρακάτω συγκλονιστικό διάλογο, όπως ο δημοσιογράφος και παλιός συμμαθητής του Λ. Τζανή αποκαλύπτει:

"Μου τηλεφώνησε για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες και με τον ίδιο καταθλιπτικό τόνο στην φωνή, άρχισε να με ρωτάει διάφορα περίεργα:

Λ.Τ:  Γεια σου Γιώργο, ο Λεωνίδας είμαι. Να σε ρωτήσω κάτι; Πώς το λες στο ραδιόφωνο, τι σακάκι φορούσα στο Γυμνάσιο;

Γ.Κ.:  Καλά ρε, με πήρες μεσημεριάτικα για να με ρωτήσεις τι σακάκι φορούσες στο Γυμνάσιο;

Λ.Τ.: Ναι, θέλω να το ακούσω. Τι σακάκι φορούσα στο Γυμνάσιο;

Γ.Κ.: (Γελώντας) Φορούσες εκείνο το καταπληκτικό το καρό, με τις δερματίνες στους αγκώνες και ανεβοκατέβαινες στο προαύλιο, στη παράγκα, με ένα βιβλίο στο χέρι, σαν σπασίκλας που ήσουν.

Λ.Τ.: Ρε μ***κα, ξέρεις εκείνο το σακάκι, από πού το είχα πάρει; Από τα παλιατζίδικα.

Γ.Κ.: Είσαι άρρωστος; Γιατί είναι κλεισμένη η φωνή σου;

Λ.Τ.: Όχι, δεν είμαι άρρωστος. Θα τα πούμε άλλη ώρα, γεια.Ο Λεωνίδας Τζανής γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας, στις 7.9.1955. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Παναγιωτοπούλου και πατέρας δυο παιδιών, ενός γιου 23 ετών  και μιας κόρης 21 ετών. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και γνώριζε αγγλικά. Εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1993, του 1996, του 2000 και του 2004. Διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου, ενώ ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 1999.

Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από τον Φεβρουάριου του 1999 έως τον Απρίλιο του 2000 και από 13.4.2000 έως 24.10.2001. Από το 1986 έως το 1990, ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Βόλου. Την περίοδο 1987-1989, και 1991-1993, διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. του νομού Μαγνησίας. Το διάστημα 1990-1992 ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού.
Την περίοδο 1987-89, και 1991-93, διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣO.Κ. του νομού Μαγνησίας. Από την 1.1.93 έως την 30.10.93, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας Βόλου.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυτοκτόνησε ο πρώην βουλευτής Λεωνίδας Τζανής μετά τα ραντεβού με το ΣΔΟΕ"

Leave a reply