[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Η τρόικα «εσωτερικού και εξωτερικού» να εγκαταλείψει την πώληση της ΔΕΗ
Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 «Η εμμονή της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με μοχλό την υφεσιακή πολιτική σκόνταψε στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία ακυρώνει τις αποφάσεις για άμεση, αναγκαστική πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση αυτή ενισχύει τον αγώνα του εργατικού κινήματος και της αριστεράς, για να αποτραπεί μια από τις προωθούμενες μορφές ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ τονίζει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε όποιες ιδιωτικοποιήσεις ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη, καθώς και των θερμοηλεκτρικών μονάδων.

«Η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού μετά και την παραπάνω απόφαση οφείλει να εγκαταλείψει τα σχέδια της για ξεπούλημα της ΔΕΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μέσα και έξω από την Βουλή θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια ΔΕΗ σύγχρονη, υγιή και ανταγωνιστική, ώστε να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας και να προσφέρει προσιτή και φθηνή ηλεκτρική ενέργεια στους πολίτες».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει ότι θα συνεχίσει να είναι απέναντι στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της αγοράς ενέργειας, μια θέσητου που έχει δικαιωθεί πλήρως από την πολύ πρόσφατη οδυνηρή εμπειρία των περιπτώσεων Energa και Hellas Power. «Επειδή, όμως, η απόφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως άλλοθι για να ανοίξουν νέες μονάδες εκμετάλλευσης λιγνίτη οι οποίες θα δοθούν πολύ εύκολα σε ιδιώτες για να μην αποκτήσει η ΔΕΗ δεσπόζουσα θέση στην αγορά, προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την τρόικα να εγκαταλείψουν κάθε τέτοια σκέψη για την Ελασσόνα, τη Δράμα και την Κορώνη, αλλά και οπουδήποτε αλλού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου συμφέροντος από την ολομέτωπη επίθεση. Στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η ενίσχυση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, η εξοικονόμηση ενέργειας με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και η σταδιακή αποδέσμευση από την εκμετάλλευση του λιγνίτη. Αυτή η διαδικασία μετάβασης πρέπει να εντάσσεται σ’ ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σχεδιασμό με πρωταγωνιστικό ρόλο από μια ενιαία δημόσια ΔΕΗ, με δημόσιο έλεγχο των φυσικών πόρων και σεβασμό στα δημόσια αγαθά της υγείας και του περιβάλλοντος' καταλήγει η ανακοίνωση. 


Πηγη    

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Η τρόικα «εσωτερικού και εξωτερικού» να εγκαταλείψει την πώληση της ΔΕΗ"

Leave a reply