[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νίκη του Ολυμπιακού 77-63 επί της Ζαλγκίρις (photos, video)
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Το… τρένο του Ολυμπιακού έχει πάρει μπρος για τα καλά και δε σταματά πουθενά. Νέα «στάση» το Κάουνας και η νίκη με 77-63 επί της Ζαλγκίρις, για την έκτη συνεχόμενη νίκη του στην Ευρωλίγκα.


Μοναδικό «παράπονο» για τους «ερυθρόλευκους» πως δεν κατάφεραν να καλύψουν το -18 από το παιχνίδι του πρώτου γύρου αν και πάλεψαν μέχρι τέλους. Πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με τους Λιθουανούς να έχουν το προβάδισμα στην ισοπαλία.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε βελτιωμένος ειδικά στον τομέα της άμυνας. Άλλωστε δεν είναι λίγο πράγματα να κρατάς στους 63 πόντους τη Ζαλγκίρις που μέχρι και το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 86 πόντοτυς μ.ό



 Στα θετικά επίσης η περιφερειακή επίθεση με 14/27 τρίποντα για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και οι σωστές αντιδράσεις κάθε φορά που η Ζαλγκίρις πλησίαζε.


Άμυνα από την αρχή
Ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί πολύ στην άμυνά του και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε του αναμέτρηση. Παρά την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι.

Κατάφεραν να «κλείσουν» τον Καουκένας άρα και όλη τη δημιουργία στο παιχνίδι της Ζαλγκίρις.
Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός είχε υπομονή στις δικές του επιθέσεις και κάπως έτσι προηγήθηκε με 4-13 στο 3' και 16-21 στο 8'.

Ο Ολυμπιακός είχε το ρυθμό του αγώνα και τον είχε φέρει στα μέτρα που ήθελε. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Μπαρτζώκα να δοκιμάσει πράγματα στο παιχνίδι. Και να δικαιωθεί, όπως στην περίπτωση του Γκετσεβίτσιους που μπήκε ζεστός στο παιχνίδι και με δύο δικά του τρίποντα έκανε το 20-31 στο 16'.

Παρόλα αυτά και πάλι η Ζαλγκίρις είχε απαντήσεις μειώνοντας στη λήξη του ημιχρόνου σε 27-31 με ένα μικρό σερί 7-0.

Είχε απαντήσεις

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στην τρίτη περίοδο, ειδικότερα στην άμυνα. Ωστόσο παρότι κατάφεραν να προηγηθούν με 33-45 στα μέσα του δεκαλέπτου, παραλίγο να πληρώσουν το «νεκρό διάστημα» που ακολούθησε.

Η Ζαλγκίρις πήρε σκορ από τους Πόποβιτς, Τζάαμπερ ενώ οι ψηλοί κέρδιζαν κατά κράτος τον Χάινς. Έτσι με τη λήξη του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 50-48.

Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε άμεσα, δείγμα και της αυτοπεποίθησης που έχει πλέον η ομάδα. Έκανε γρήγορα το 50-53 ενώ στη συνέχεια κατάφερε να προηγηθεί με 56-66 τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 6-18.

Παρά το λίγο χρόνο ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορεί να χτυπήσει και τη διαφορά. Ωστόσο δεν το κατάφερε παρά τα εύστοχα τρίποντα των Σπανούλη και Μάντζαρη.



Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-31, 50-48, 63-77

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Πλάθα): Ντάρντεν 7 (1), Τζάαμπερ 6 (2), Πόποβιτς 7 (1), Ν. Λαβρίνοβιτς 4, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 11, Ντέλας, Κουζμίνσκας, Λαφαγιέτ 2, Καουκένας 17 (1), Φουτ 4, Κ. Λαβρίνοβιτς 5(1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 3, Λο 7 (2), Αντιτς 5 (1), Σπανούλης 16 (3), Περπέρογλου 6, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους 6 (2), Πρίντεζης 5 (1), Παπανικολάου 13 (3), Μάντζαρης 6 (2).


Πηγή: sentragoal

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Νίκη του Ολυμπιακού 77-63 επί της Ζαλγκίρις (photos, video)"

Leave a reply