[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δεκάδες νεκροί από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Συρία
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι βομβαρδισμοί και οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων συνεχίστηκαν και το Σάββατο σε όλη τη Συρία και ιδιαίτερα στο Χαλέπι που συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από σφοδρές μάχες άνευ προηγουμένου.

Στη Δαμασκό ο στρατός βομβάρδισε κοινότητες στην ανατολική Γούτα, όπου έχουν βρει καταφύγιο πολλοί αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητηρίο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο τομέας αυτός είναι το προπύργιο των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και της ταξιαρχίας Τατζάμο Ανσάρ αλ-Ισλάμ, μιας ομάδας τζιχαντιστών που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, στη Δαμασκό, την περασμένη Τετάρτη.

"Ο στρατός θέλει να τους εξολοθρεύσει μια και καλή», είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Όμως «οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα», υποστήριξε ο Μάταρ Ισμαήλ, πολίτης-δημοσιογράφος που εδρεύει στη Δαμασκό και ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το καθεστώς «εκτελεί πολλούς ανθρώπους με συνοπτικές διαδικασίες».

Από τους συνεχείς βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν πολλά άτομα στις συνοικίες Σαχούρ, Μπαμπ αλ-Χαντίντ, Σαλαχεντίν και Καρμ αλ-Τζαμπάρ, στο Χαλέπι. Οι μάχες συνεχίζονται στις συνοικίες Αρκούμπ και Αζιζιέ της πόλης αυτής. Σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο, που βασίζεται σε μαρτυρίες ντόπιων ακτιβιστών, πυρπολήθηκαν τα μαγαζιά στο περίφημο σουκ (αγορά) στο κέντρο της πόλης.

Σε όλη τη χώρα, τουλάχιστον 72 άνθρωποι --εκ των οποίων οι 31 ήταν πολίτες—σκοτώθηκαν το Σάββατο.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δεκάδες νεκροί από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Συρία"

Leave a reply