[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Έξοδος από την κρίση δεν θα υπάρξει αν δεν αλλάξει η ροή του πλούτου.
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Το χρήμα δεν χάνεται, απλά αλλάζει τσέπες. Ειδικά το ευρώ που είναι ένα σκληρό νόμισμα μέσα σε μια κλειστή νομισματική Ένωση, δεν έχει χαθεί ούτε καν ως αξία, απεναντίας μάλιστα έχει υπερτιμηθεί. Απλά έχει αλλάξει τσέπες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες του Νότου έχει μεταφερθεί στις χώρες του Βορρά και σε εσωτερικό επίπεδο,....
από τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα έχει μεταφερθεί και συνεχίζει να μεταφέρεται στις άρχουσες ελίτ της χώρας, οι οποίες με τη σειρά τους το μεταφέρουν στον Βορρά, ακόμα και χωρίς τόκο.

Τα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλλονται, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «σπιράλ θανάτου» που αφυδατώνει όλο και πιο πολύ τις ασθενέστερες τάξεις υπέρ των εγχώριων ελίτ και των χωρών του Βορρά.

Για να βγούμε από την κρίση, μια μόνο λύση υπάρχει πλέον. Να αλλάξει αυτή η ροή του πλούτου, αλλάζοντας τους οικονομικούς κανόνες του παιχνιδιού τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εσωτερικό επίπεδο.

Όμως, σε ότι αφορά το εσωτερικό επίπεδο (που μπορούμε άμεσα να επηρεάσουμε), για να αλλάξει ροή ο πλούτος θα πρέπει να το θελήσει το πολιτικό σύστημα.. Αλλά το τελευταίο δεν ελέγχεται από το λαό. Ελέγχεται και καθοδηγείται από τις άρχουσες ελίτ της χώρας, οι οποίες νέμονται κοινωνία και χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία περαιτέρω πλουτισμού εξαθλιώνοντας το λαό, με όργανό τους το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Επομένως δεν μένει καμία άλλη επιλογή προκειμένου να βγούμε από την κρίση, παρά μόνο μία.. Άμεση ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, είσοδος της κοινωνίας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και έλεγχος της ροής του πλούτου.
Τρόποι υπάρχουν πολλοί, φτάνει να το συνειδητοποιήσουμε και να το πάρουμε απόφαση..


hassapis-peter

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Έξοδος από την κρίση δεν θα υπάρξει αν δεν αλλάξει η ροή του πλούτου."

Leave a reply