[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στον αέρα η νέα δόση για την Ελλάδα
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

20 δισ. ευρώ έλλειμμα εμφανίζει η Ελλάδα στον προϋπολογισμό, προκειμένου να αντεπεξέλθει στους όρους για τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας, σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις που έχει συγκεντρώσει η Τρόικα.

Αυτό υποστηρίζει ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel  που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα. Προδημοσίευση της έντυπης έκδοσής στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού αναφέρει ότι το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις που πρόσφατα είχαν γίνει παραδεκτές και, κατά συνέπεια, η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας από τους πιστωτές, μόνο όταν κλείσει το έλλειμμα.

Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης παραδέχονται ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο, είναι ήδη κατά πολύ εκτός στόχων. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναμένει από τον Ιούνιο την επόμενη δόση του πακέτου, περίπου 31 δισ. ευρώ, ενώ, την ίδια στιγμή, η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ρωτήσει αρκετές φορές εάν οι πιστωτές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, θα ήταν πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος των χρεών της χώρας.

Εν τω μεταξύ, διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πότε θα αποφασίσουν εάν θα δοθεί περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Η Κομισιόν θέλει η απόφαση για το θέμα να ληφθεί στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το Βερολίνο επισημαίνει ότι αξιόπιστα στοιχεία θα υπάρχουν το Νοέμβριο, το συντομότερο.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στον αέρα η νέα δόση για την Ελλάδα"

Leave a reply