[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής της Super League
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΠΑΟΚ - Άρης 4-1


Ένας "καταιγιστικός" ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Άρη, τον οποίο νίκησε στην Τούμπα με το ευρύ 4-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο "Δικέφαλος" ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο σημειώθηκαν όλα τα γκολ της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-0 με τους Λόρενς (12΄), Κατσικά (23΄), Φωτάκη (30΄), ο Αγκάνθο που εξελίσσεται σε πολύ καλή μεταγραφή μείωσε για τον Αρη στο 39΄ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Αθανασιάδης στο 43΄, σημειώνοντας ένα από τα ωραιότερα γκολ του εφετινού πρωταθλήματος. Παρά τη διαφορά στο σκορ η συνάντηση υπήρξε αρκετά... επεισοδιακή στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα ο Τάσος Κάκος να δείξει τρεις (!) κόκκινες κάρτες στις καθυστερήσεις (Κατσικάς, Λόρενς, Γιαννιώτας), να αποβάλλει τον Γιώργο Δώνη και να βγάλει από την τσέπη του, συνολικά, 14 φορές την κίτρινη κάρτα!

Για να φτάσει στην τέταρτη εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε παρά τα πρώτα τριάντα λεπτά. Στο σημείο εκείνο το σκορ ήταν 3-0 και το υποτιθέμενο ντέρμπι είχε εξελιχθεί σε ένα ματς με βαθμό δυσκολίας μικρότερο ακόμη και από τα οικογενειακά διπλά του "Δικέφαλου". Με πίεση στη μεσαία γραμμή και αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο ημίχρονο, προϊδεάζοντας το πολυπληθές κοινό τους για ανάλογη "παράσταση" στην επανάληψη.

Αυτό όμως δεν έγινε, αφού ο ΠΑΟΚ επέλεξε να "φρενάρει". Παρ΄ όλα ταύτα θα μπορούσε να φτάσει στο 5-1 με τον Αθανασιάδη, ο οποίος στο 49΄ πλάσαρε άουτ σε μοναδικό τετ-α-τετ με τον Βελλίδη. Μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Άρης στο 61΄, με τον Πουλίδο να μην μπορεί να στείλει από πολύ κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Το ντέρμπι...ξέφυγε μετά το 80΄, αφού από το 82΄ μέχρι το 88΄ οι ποδοσφαιριστές είχαν μαζευτεί στη μεσαία γραμμή και ο ένας απωθούσε τον άλλο, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί προσωρινά και ο Κάκος να μοιράσει τέσσερις κάρτες. Ενώ τα πράγματα έδειχναν να ηρεμούν, στην οκτάλεπτη καθυστέρηση ο Κατσικάς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ αμέσως μετά ένα αχρείαστο, σκληρό φάουλ του Γιαννιώτα στον Λόρενς είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του Ιρλανδού, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, για να τον ακολουθήσει ο Γιαννιώτας με δεύτερη κίτρινη. 


Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Νέα απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Αυτή την φορά οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής κι έμειναν για τέταρτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη. Οι Αρκάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τσαμπούρη στο 80΄.


Το πρόβλημα στο γκολ ήταν και πάλι εμφανέστατο στους γηπεδούχους, που είχαν κάποιες καλές φάσεις για να σκοράρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η νέα μέτρια εμφάνιση της ομάδας του Ζεσουάλντο Φερέιρα, απογοήτευσε τους οπαδούς των «πρασίνων», που αποδοκίμασαν τους παίκτες και τον τεχνικό του «τριφυλλιού» μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο Αστέρας Τρίπολης, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ράγιος και Περόνε (μία σε κάθε ημίχρονο) και έτσι όπως πήγε το ματς θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι καλύτερο, εάν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, πάντως, απέδειξε με την εμφάνισή της ότι δεν είναι τυχαία η εφετινή της πορεία (έχει μόλις μία ήττα σε 5 αγώνες).

Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας επί του Λεβαδειακού, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να σκοράρουν. Σήμερα είχαν δοκάρι με τον Χριστοδουλόπουλο λίγο πριν το ημίωρο, δεν τους δόθηκε πέναλτι στο ξεκίνημα του ματς, σε ανατροπή του Χριστοδουλόπουλου από τον Φούλοπ, αλλά με τη συνολική τους εικόνα απέδειξαν γι' άλλη μια φορά ότι θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Λείπουν οι μεγάλοι παίκτες από τον Παναθηναϊκό, κυρίως από τη μεσαία γραμμή, οπότε είναι πολύ δύσκολο να βγουν οι κατάλληλες πάσες προς τους επιθετικούς, όπου κι εκεί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός έμεινε για ένα ακόμη ματς χωρίς νίκη και λέει «αντίο» στον τίτλο από την 5η κιόλας αγωνιστική.


Πλατανιάς - Ξάνθη 3-2

Έπρεπε να βρεθεί πίσω στο σκορ για να αυξήσει την προσπάθειά του, να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και τελικώς να φτάσει στη νίκη επί της Ξάνθης με 3-2 ο Πλατανιάς, που ήταν η δεύτερη στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Κρήτης.


Η ομάδα των Χανίων βρέθηκε να «κυνηγά» την ακριτική ομάδα στα Περιβόλια, μετά το γκολ του Γκλέισον στο 11ο λεπτό. Στο 47΄, όμως, ο Βραζιλιάνος αμυντικός σημείωσε αυτογκόλ, ενώ στο 84΄ ο Ντόε έκανε το 2-1. Το παιχνίδι, όμως, είχε ακόμη «δρόμο», καθώς ο Βασιλακάκης ισοφάρισε στο 89΄, για να «σκοτώσει» την Ξάνθη και πάλι ο Λόρενς Ντόε, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Να σημειωθεί πάντως ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, λόγω της αποβολής του Μαρίν στο 39΄.

Η ομάδα της Θράκης πήρε νωρίς το προβάδισμα, όταν η «βολίδα» του Γκλέισον αιφνιδίασε τον Κηπουρό. Στη συνέχεια οι παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου κυριάρχησαν, πίεσαν την αντίπαλό τους και είχαν μια καλή ευκαιρία στο 16΄, όταν το πλασέ του Ουκάρ πέρασε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όμως, ο Μαρίν χτύπησε εκτός φάσης τον Μαρτσάκη, αποβλήθηκε και οι ισορροπίες μεταβλήθηκαν.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1, έστω με αυτογκόλ, όταν ο Γκλέισον δεν υπολόγισε σωστά και στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί. Έκτοτε ο Πλατανιάς άσκησε πολύ μεγάλη πίεση, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Τζάνη στο 62΄ (αστόχησε προ κενής εστίας), Αναστασάκο στο 67΄ (απέκρουσε ο Βιβιανί) και Ουντότζι στο 77΄ (άουτ), αλλά έξι λεπτά πριν το τέλος ο Ντόε, με κεφαλιά, έκανε το 2-1.

Η Ξάνθη πάντως δεν είχε «ξεψυχήσει» και εκμεταλλευόμενη τη μοναδική ευκαιρία της στην επανάληψη, ισοφάρισε στο 89΄ με τον Βασιλακάκη. Η... «σκηνοθεσία» του καλύτερου μέχρι σήμερα αγώνα στο εφετινό πρωτάθλημα ήταν όμως αριστουργηματική κι έτσι ο Ντόε, με νέα κεφαλιά στο 91ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στη -μακράν της δεύτερης- συναρπαστικότερης αναμέτρησης την τρέχουσα περίοδο.


Πανθρακικός - Βέροια 0-1

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ, Γιόνα Λόπεθ, η Βέροια πήρε τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού με 1-0, χάρη στο γκολ του Καλτσά στο 51ο λεπτό. Ήταν η δεύτερη εφετινή νίκη της ομάδας της Ημαθίας, ενώ για το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη η πρώτη εντός έδρας ήττα. Περισσότερα σε λίγο...


Όπως και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο Ισπανός γκολκίπερ της Βέροιας «κατέβασε τα ρολά του». Σε αγώνα που ήταν επιθετικός μονόλος για τους γηπεδούχους, η ομάδα του Νίκου Καρύδα βρήκε την ευκαιρία στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Καλτσά να πετύχει το γκολ, χάρη στο οποίο έφυγε με το «τρίποντο» μέσα από την Κομοτηνή.

Ο Λόπεθ έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Κοντογουλίδη λίγο πριν τη λήξη του ματς, ενώ στη συνέχεια απεσόβησε άλλα δύο σουτ παικτών του Πανθρακικού. Για τη Βέροια ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη μετά το 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Πανθρακικός ηττήθηκε σε δεύτερο συνεχόμενο ματς, μετά τη συντριβή που είχε γνωρίσει από τον Ολυμπιακό.



Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1

«Όρθιος» έμεινε ο Ολυμπιακός και στο Περιστέρι, όπου με το γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 32ο λεπτό, επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου και μετά από πέντε αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα εξακολουθεί να έχει το απόλυτο και την πρωτοπορία στη βαθμολογία. Για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν η πρώτη εφετινή ήττα στο πρωτάθλημα.


Παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις έγινε στο Περιστέρι, χωρίς ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του και με πολλά λάθη από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια, όχι γιατί έπαιξε καλύτερα από τον Ατρόμητο, αλλά διότι κατάφερε να σκοράρει με το πρώτο γκολ του Ισπανού μέσου στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες ήταν κάτω του μετρίου, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να παίρνει το «τρίποντο» και να οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα. Νίκη που σαφώς θα έχει αντίκτυπο στον ψυχολογικό τομέα για τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της αναμέτρησης στο Εμιρέιτς με την Άρσεναλ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του τσάμπιονς λιγκ, την ερχόμενη Τετάρτη. Για να πάρει, βέβαια, αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο θα πρέπει να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, διότι εάν εμφανίσει δείγματα της σημερινής, τότε δεν έχει τύχη...

Ο Ατρόμητος προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχε καμία ουσιαστική ευκαιρία μπροστά από την εστία του Κάρολ, είχε την κατοχή της μπάλας στην επανάληψη, αλλά επιθετικά δεν έδειξε απολύτως τίποτα.


Κέρκυρα-ΟΦΗ 2-1

Την πρώτη εφετινή νίκη της σημείωσε η Κέρκυρα, η οποία επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 στο τρίλεπτο 29΄-32΄ (29΄ Αγρίτης, 32΄ Γιάντσης), ο ΟΦΗ μείωσε στο 57΄ με τον Σόουζα αλλά η άμυνα των γηπεδούχων άντεξε, παρά το ότι η Κέρκυρα αγωνίστηκε από το 76ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής (2η κίτρινη κάρτα) του Κοντοδήμου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, πίεσαν και προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ, που ήταν πάντως ευπρόσδεκτο κι ας... καθυστέρησε λίγο: στο 29ο λεπτό ο Αγρίτης «κρέμασε» τον Γουναρίδη δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του και τρία λεπτά αργότερα ο Γιάντσης, που αντικατέστησε στο 26΄ τον τραυματία Μπάρκογλου, με δυνατό αριστερό σουτ διπλασίασε.

Στο 57ο λεπτό ο ΟΦΗ "ξαναμπήκε" στο παιχνίδι, όταν ο Σόουζα με γυριστή κεφαλιά μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ενέτειναν την πίεσή τους για να ισοφαρίσουν, με την αποβολή στο 76΄ να αποτελεί σύμμαχο των προσπαθειών τους. Η άμυνα της Κέρκυρας όμως άντεξε, έστω και με τη βοήθεια της τύχης, αφού στο 89΄ ο Περογαμβράκης σέντραρε από αριστερά και ο Παπάζογλου με κεφαλιά σε κενή εστία δεν μπόρεσε να σκοράρει και να ισοφαρίσει.


Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0

Ο Πανιώνιος νίκησε την ΑΕΚ 1-0 στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Καμπάνταης στο 16ο λεπτό. Η Ένωση είναι πλέον μόνη στην τελευταία θέση της κατάταξης, ενώ ο Πανιώνιος πέτυχε την τέταρτη νίκη σε πέντε αγώνες.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ σχετικά νωρίς, όταν σε αναταραχή που δημιουργήθηκε στο κέντρο της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, η μπάλα κατέληξε στον Καμπάνταη, που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 στο 16΄. Ο σκόρερ, πάντως, δεν πανηγύρισε, αφού φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης την τριετία 2004-2007. Στο 33΄ ο Πανιώνιος απείλησε εκ νέου, όμως αυτή τη φορά η κεφαλιά του Αραβίδη πέρασε άουτ.

Παρά το «ανακάτεμα της τράπουλας» από τον Βαγγέλη Βλάχο (δύο αλλαγές στην έναρξη του β` ημιχρόνου), η εικόνα της ΑΕΚ δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα. Μάλιστα, ο Πανιώνιος βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 71΄, όταν ο Κολοβός με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή ανάγκασε τον Αραμπατζή σε εντυπωσιακή απόκρουση. Οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν σήμερα το καλύτερο ξεκίνημα που έχουν κάνει στο πρωτάθλημα της «μεγάλης» κατηγορίας, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1970-71. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φούντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 87΄.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής της Super League"

Leave a reply