[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νέα γενική απεργία στις 18 Οκτωβρίου
Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με αίτημα να μην περάσουν τα νέα μέτρα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, προκήρυξαν 24ωρη γενική απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Κατά την κοινή τους συνεδρίαση, οι ηγεσίες των δυο τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων αποφάσισαν ακόμη την κήρυξη νέας απεργίας ταυτόχρονα με την κατάθεση των μέτρων για ψήφιση στη Βουλή.

Ενδιάμεσα, τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εξουσιοδοτήθηκαν να προγραμματίσουν άλλες μορφές «ειρηνικών και δημοκρατικών δράσεων», από κοινού με επαγγελματικούς φορείς και επιστημονικά σωματεία.

Παράλληλα, οι δύο ομοσπονδίες θα θέσουν τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες εργαζόμενους σε εθνικούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, «αρχής γενομένης από τη συνάντηση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας», τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στις 26 Οκτωβρίου, εξάλλου, συζητείται στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ κατά της εφαρμογής του μέτρου της εφεδρείας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και στις 3 Νοεμβρίου συζητείται για πρώτη φορά, στο ίδιο δικαστήριο, η προσφυγή της ΓΣΕΕ κατά του δεύτερου Μνημονίου.

«Λάβαμε την απόφαση να κηρύξουμε απεργία και να οργανώσουμε συλλαλητήριο, την ημέρα που στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητείται η τύχη της Ελλάδας, ώστε να ακουστεί και η φωνή των λαών, όχι μόνο των δανειστών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κατά της διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μετά την κοινή τους συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε, επίσης, ότι την ερχόμενη Τρίτη (16 Οκτωβρίου), οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα γίνουν δεκτές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και προσέθεσε ότι επιδίωξαν να συναντηθούν με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά τους «δέχθηκε μόνον ο κ. Κουβέλης».

Την κατηγορία ότι εργάζονται λίγο, που προσάπτεται συχνά στους Έλληνες εργαζόμενους, απέρριψε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες εργάζονται 2.109 ώρες ετησίως, έναντι των 1.460 που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος», και τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων «δεν είναι συντεχνιακός, αλλά έντονα κοινωνικός και οικονομικός και στοχεύει στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης».

«Το 30% των Ελλήνων εξαθλιώθηκε κατά τα τελευταία τρία χρόνια», είπε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Κιουτσούκης και προσέθεσε:

«Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθιερώθηκε το 1936 και το πενθήμερο οκτάωρο το 1975. Μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω, ενώ μιλούν για πρόοδο».

Ο κ. Κιουτσούκης αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί απουσιάζουν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων οι φοιτητικοί σύλλογοι. «Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο για τον εαυτό τους», τόνισε.

Την πεποίθησή της ότι θα συνεχισθούν και θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, εξέφρασε το μέλος της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού και ζήτησε τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις. «Θέλουμε όλους τους εργαζόμενους στους δρόμους», είπε χαρακτηριστικά.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νέα γενική απεργία στις 18 Οκτωβρίου"

Leave a reply