[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αδικαιολόγητος πλουτισμός για το 25% καταθετών του εξωτερικού
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

13.500 περιπτώσεις οι οποίες παρουσιάζουν ανακολουθίες μεταξύ εμβασμάτων στο εξωτερικό και των δηλωθέντων εισοδημάτων στην Ελλάδα προκύπτουν από τους πρώτους ελέγχους των 54.000 φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή της Μαρίνας Χρυσβελώνη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι έχε ολοκληρωθεί η πρώτη επεξεργασία της λίστας των εμβασμάτων και από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι σε ένα ποσοστό 25% υπάρχει αναντιστοιχία δηλώσεων και εμβασμάτων.


«Έχουμε ζητήσει από αυτούς να δικαιολογήσουν την αναντιστοιχία και σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν πρόστιμα», είπε ο υφυπουργός.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στον έλεγχο στοιχείων για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο από έλληνες πολίτες μέχρι την 31.12.2010.

Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτει ότι έχουν ήδη προκύψει στοιχεία τα οποία ερευνώνται προκειμένου να προχωρήσουν οι καταλογισμοί φόρων.

Ωστόσο το αίτημα της κ. Χρυσοβελώνη να επεκταθεί η έρευνα για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο και πριν από το 2009, δεν έγινε αποδεκτό.

Ειδικότερα ο υφυπουργός δεν το αρνήθηκε αλλά τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι ο έλεγχος της λίστας των εμβασμάτων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αδικαιολόγητος πλουτισμός για το 25% καταθετών του εξωτερικού"

Leave a reply