[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κονδύλι 28,9 εκατ. ευρώ για την ελληνική πίστα Formula 1
Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Θα κατασκευαστεί στην Χαλανδρίτσα της Πάτρας


Η Ελλάδα κατάφερε να αποδεσμεύσει την επιδότηση των 28,9 εκατομμυρίων ευρώ για τη κατασκευή μιας διεθνών προδιαγραφών πίστας που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διεξαγωγή των αγώνων της Formula 1.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εν λόγω πίστα, η οποία θα κατασκευαστεί στην Χαλανδρίτσα της Πάτρας,  θα χρησιμοποιηθεί και για άλλες εκδηλώσεις, όπως τους παγκόσμιους αγώνες μοτοσικλέτας, Moto Gp καθώς επίσης και για τους αγώνες πρωταθλήματος καρτ, ενώ το συνολικό της κόστος θα αγγίξει τα 94,6 εκατ. ευρώ.

Η δημιουργία της πίστας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα συμβάλλει στην  δημιουργία 497 νέων θέσεων εργασίας.

Μάλιστα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, έχει ήδη υπογράψει έγγραφα προκειμένου να απεμπλακούν και άλλες επιδοτήσεις ύψους 44,4 εκατ. ευρώ για ένα εργοστάσιο παραγωγής υαλοπινάκων στη βόρεια Ελλάδα αλλά και για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων στο πολυτελές ξενοδοχείο Palace Hotel στην Ελούντα στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένης και της οικοδόμησης ενός νέου συνεδριακού κέντρου.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, από την υλοποίηση των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 800 νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου επανεξετάζουν τέσσερα μεγάλα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού και αξιολογούν ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στον κλάδο των ΑΠΕ, για την κατασκευή αιολικού πάρκου.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κονδύλι 28,9 εκατ. ευρώ για την ελληνική πίστα Formula 1"

Leave a reply