[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Η Αλ Κάιντα πίσω από τις δασικές φωτιές στην Ευρώπη"
Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB, πρώην KGB), Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, κατηγόρησε την Αλ Κάιντα ότι βρίσκεται πίσω από τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Μία από τις νέες τάσεις στους κόλπους της Αλ Κάιντα είναι ο εμπρησμός δασικών εκτάσεων στις χώρες της ΕΕ", δήλωσε ο Μπόρτνικοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, στη διάρκεια μιας διεθνούς συνόδου αρχηγών αστυνομίας και υπηρεσιών ασφαλείας στη Μόσχα.

"Η μέθοδος αυτή επιτρέπει να προκαλείται οικονομική και ηθική ζημιά χωρίς υπερβολικά μεγάλη προετοιμασία, τεχνικό εξοπλισμό ή σημαντικές οικονομικές δαπάνες", διευκρίνισε.

Συστάσεις, στις οποίες υποδεικνύεται πώς να επιλέξει κανείς το καλύτερο μέρος για να βάλει φωτιά σ' ένα δάσος και πώς να διαφύγει στη συνέχεια, δημοσιεύονται σε πολλούς εξτρεμιστικούς ιστότοπους, πρόσθεσε ο Μπόρτνικοφ.

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους καταστράφηκαν φέτος το καλοκαίρι στην Ισπανία και την Πορτογαλία, που επλήγησαν από ξηρασία.

Η Γαλλία και η Ελλάδα επλήγησαν επίσης από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for ""Η Αλ Κάιντα πίσω από τις δασικές φωτιές στην Ευρώπη""

Leave a reply