[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κάτι αλλάζει...
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Κι όμως το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας έχει καλούς λόγους για να ξεχωρίζει από τα προηγούμενα!


Στην αρχή γκρινιάζαμε όλοι. Όλα μας έφταιγαν στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, το οποίο άλλωστε είναι και το πρώτο στο οποίο η οικονομική κρίση αφήνει τόσο έντονα τα σημάδια της. Μοιραία έρχονταν και οι -ούτως ή άλλως άστοχες- συγκρίσεις με τα ξένα πρωταθλήματα και αναρωτιόμασταν τι σόι ποδόσφαιρο θα δούμε φέτος.

Όλα αυτά στο ξεκίνημα. Διότι σιγά σιγά, όσο μπαίναμε στο κλίμα αυτού του διαφορετικού πρωταθλήματος, τα πράγματα άλλαξαν. Κάθε εβδομάδα το ενδιαφέρον ήταν όλο και μεγαλύτερο. Και μη μας πείτε ότι δεν σας έλειψε το πρωταθληματάκι μας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όσο κι αν δεν θέλετε να το παραδεχθείτε. Διότι μπορεί η φετινή διοργάνωση της Super League να υπολείπεται σε λάμψη αυτών που διεξήχθησαν πριν από δύο ή τρία χρόνια, αλλά όσο ξετυλίγεται το κουβάρι τόσο πιο πολλά ενδιαφέροντα πράγματα βρίσκει κανείς σ' αυτή. Τα ξεχωρίσαμε και σας τα παρουσιάζουμε (και θα δείτε -ακόμα κι εσείς που είστε πιο απαιτητικοί- ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας).

ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ  

Ελληνικό αίμα

 Χρόνια τώρα δυσανασχετούσαμε για τους αμέτρητους ξένους στις ομάδες μας, και διαβάζατε κι εσείς μακροσκελή σχόλια για την αδυναμία του Ελληνα να ταυτιστεί με τον ξένο ποδοσφαιριστή όσο καλός κι αν είναι και άλλα συναφή. Δίκιο είχαν και τότε οι αρθρογράφοι, αλλά δίκιο έχουμε κι εμείς που υπερασπιζόμαστε τη φετινή Super League. Τι σημασία έχει αν αιτία είναι η κρίση; Ελληνες δεν θέλαμε; Ελληνες έχουμε και μάλιστα όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στους πάγκους. Μόνο ο Ολυμπιακός  (Ζαρντίμ), ο Παναθηναϊκός (Φερέιρα) και ο Ατρόμητος (Μπάγεβιτς) άρχισαν τη χρονιά με ξένο προπονητή (εσχάτως τους ακολούθησε και η ΑΕΚ με τον Λίνεν). Οσο για τους παίκτες; Από την πρεμιέρα κιόλας είδαμε στον αγώνα Πανιώνιος -Αρης και τις δύο ομάδες να παρατάσσουν αμιγώς ελληνικές ενδεκάδες (στη φωτό οι Σουνάς και Καζναφέρης), κάτι που είχε να συμβεί από το '97! Όμως, πέρα από τους «κυανέρυθρους», βλέπουμε και πιο υγιείς οικονομικά ομάδες να αποτάσσονται την ξενομανία. Τρανό παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ. Πέρα από τους ήδη γνωστούς Σταφυλίδη και Αποστολόπουλο, βασικότατος έχει γίνει ο Κάτσε και ευκαιρίες δίνονται και στους πρωτάρηδες Πέλκα και Ιντζίδη.

ΒΛΕΠΕ... ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Επιτέλους εκπλήξεις!

Εντάξει, δεν είπαμε ότι φτάσαμε σε επίπεδα δεκαετίας του '80, όταν είδαμε πέντε διαφορετικές ομάδες να εναλλάσσονται στον θρόνο. Ισα ίσα φέτος το πράμα τείνει να εξελιχθεί σε υπόθεση τους ενός (του Ολυμπιακού, δηλαδή), αλλά στα από κάτω σκαλοπάτια βλέπουμε πράγματα που δεν περιμέναμε. Όσο να 'ναι η εκπληκτική πορεία του νεανικού (και προβληματικού οικονομικά) Πανιωνίου του άβγαλτου προπονητικά Δημήτρη Ελευθερόπουλου έχει προσδώσει ένα ενδιαφέρον στη διοργάνωση. Το ίδιο καταφέρνει και ο Πλατανιάς, ο οποίος μπήκε τόσο ξαφνικά στη ζωή μας πέρυσι, όταν έπαιξε για πρώτη φορά στη Football League, και όχι μόνο δείχνει ικανός να σωθεί, αλλά έχει ήδη πετύχει ιστορικές νίκες και ρεκόρ (καλύτερου ξεκινήματος για νεοφώτιστη ομάδα). Και βέβαια υπάρχουν ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης, οι οποίοι ενισχύθηκαν και δεν έχουν απλώς βλέψεις για τη 2η θέση. Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τερματίσουν τόσο ψηλά. Κάτι αλλάζει στο τοπίο και αυτό μόνο ανανέωση του πεσμένου ενδιαφέροντος μπορεί να φέρει.

 ΜΕ ΤΟ... ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ

Πω πω, γκολάρες

Η ομορφιά του ποδοσφαίρου έγκειται στο γεγονός ότι ακόμα και στο χαμηλότερο επίπεδο μπορείς να δεις να σημειώνονται πανέμορφα γκολ. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αλλά και σε τυχαίους αγώνες... αλάνας. Η φετινή Super League, λοιπόν, έχει πολλά να ζηλέψει από την Πριμέρα Ντιβιζιόν και την Πρέμιερσιπ, αλλά γκολάρες που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό μας έχει ήδη προσφέρει. Θυμηθείτε, ας πούμε, το ασύλληπτο βολέ του Ντε Βινσέντι, με το οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό. Ή την αντίστοιχη «φωτοβολίδα» του Αθανασιάδη στο ΠΑΟΚ - Αρης. Πρόσφατη είναι και η γκολάρα του Μπαργκάν της Βέροιας κόντρα στον Ατρόμητο. Είναι κι άλλα, μπείτε στο YouTube να τα δείτε. Σε ποσότητα μπορεί να υστερούμε, αλλά από ποιότητα... καλά πάμε!
 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κάτι αλλάζει..."

Leave a reply