[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μάγκες Πειραιώτες! (photos, video)
Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Ο Ολυμπιακός βροντοφωνάζει «παρών» και στην Ευρώπη! Αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο 49' από την Μονπελιέ στο «Μοσόν», έκανε την ολική ανατροπή. Ισοφάρισε με τον Τοροσίδη στο 73' και πήρε τη σπουδαία νίκη με 2-1 με τον Μήτρογλου στο 90'+1', βάζοντας «φωτιά» στον 2ο όμιλο του Champions League.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι», που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο, στην 3η αγωνιστική και δικαιούνται να ονειρεύονται την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, καθώς έφτασαν τους 3 βαθμούς (η Σάλκε έχει 7, η Αρσεναλ 6 και η Μονπελιέ 1). Παράλληλα, ενίσχυσαν τη θετική παράδοση στη Γαλλία, πετυχαίνοντας την 4η νίκη τους, μετά από αυτές απέναντι σε Σοσό, Μονακό και Μαρσέιγ!

Με Κάρολ στην εστία

 Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που δεν είχε στη διάθεσή του τους Σιόβα, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδη, Παπάζογλου και Αβραάμ Παπαδόπουλο, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως βασικό τερματοφύλακα στο Champions League τον Ρόι Κάρολ. Στο 4-2-3-1, η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Τοροσίδη, Χολέμπας, Μανωλά και Κοντρέρας. Μανιάτης και Μοντέστο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Μασάντο μπροστά τους, τους Φουστέρ και Γκρέκο στα άκρα, με τον Τζιμπούρ στην επίθεση.



Από την άλλη πλευρά, η Μονπελιέ δεν είχε τους Μποκαλί, Αϊτ Φανά αλλά και τον προπονητή της. Ο Ρενέ Ζιράρ ήταν τιμωρημένος από την UEFA, για τη χειρονομία του προς τον τεχνικό της Σάλκε και ήταν στην εξέδρα, με τον βοηθό του, Πασκάλ Μπαϊγ να εκτελεί χρέη τεχνικού. Το δικό της 4-2-3-1 είχε τον Πιονιέρ στην εστία, τους Σταμπουλί, Μπεντιμό, Μ' Μπιβά και Χίλτον στην άμυνα. Σαϊχί και Καμπελά ήταν οι «κόφτες», με τους Μουνιέ, Ουτάκα και Μπελχαντά πίσω από τον Σαρμπονιέ.



Αψογος αμυντικά… και Γκρέκο

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πέτυχε απόλυτα τον πρωταρχικό του στόχο, που ήταν να μην επιτρέψει στους Γάλλους να παίξουν γρήγορα και να τον πιέσουν και συνεπώς να μην κινδυνέψει. Η κατοχή μπάλας μπορεί να ήταν στο 65% - 35% υπέρ των γηπεδούχων, αλλά ουσιαστικά απείλησαν μόλις δύο φορές, με τα σουτ των Μπελχαντά (8') και Σαρμπονιέ (42'), καθώς ο Ολυμπιακός αμύνονταν άψογα και κρατούσε εύκολα το μηδέν στην άμυνα.

Ωστόσο, στο υπόλοιπο μισό του γηπέδου οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί. Αν μάλιστα, ο Γκρέκο δεν ήταν σε εξαιρετική μέρα, δεν θα είχαν καν ευκαιρία. Από δύο εντυπωσιακές ενέργειες του Ιταλού προέκυψε η φάση με τον Τζιμπούρ στο 19' (δεν βρήκε την μπάλα από κοντά) και η ευκαιρία του Μασάντο στο 24' (κοντινό, άστοχο, πλασέ υπό πίεση). Ο Μασάντο δεν βοήθησε, ο Φουστέρ ήταν «απών» και έτσι ο Τζιμπούρ δεν έπαιρνε την μπάλα



Γρήγορη… «ψυχρολουσία»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σοκ για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 49' η Μονπελιέ προηγήθηκε με το σουτ του Σαρμπονιέ (σε φάση, ωστόσο, που υπάρχει κοντρόλ-χέρι του Ουτάκα πριν την πάσα στον σκόρερ). Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και το έκαναν άμεσα, έχοντας ένα 5λεπτο έντονης επιθετικότητας.

Η τεράστια ευκαιρία του Φουστέρ στο 55' και η πολύ μεγάλη του Γκρέκο στο 57' πέρασαν ανεκμετάλλευτες και έτσι οι Γάλλοι ισορρόπησαν πάλι άμεσα το ματς και άρχισαν να απειλούν με τους Μπελχαντά (57') και Ουτάκα (61'). Ο Ζαρντίμ πέρασε τον Αμπντούν αντί του Γκρέκο και στη συνέχεια τον Μήτρογλου αντί του τραυματία Τζιμπούρ για να δει βελτίωση.

Οι Γάλλοι απείλησαν με τον Μπελχαντά στο 71', αλλά η ισοφάριση ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 73' από στημένη φάση, με πλασέ του Τοροσίδη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας. Το 1-1 έδωσε πνοή στους «ερυθρόλευκους» που συνέχισαν για λίγο στον ίδιο ρυθμό, αξιοποιώντας το σάστισμα των Γάλλων. Ωστόσο ως το τέλος δεν απείλησε ξανά, αλλά και δεν απειλήθηκε καθώς και η Μονπελιέ, αν και έδειξε διάθεση να βγει, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από ένα άστοχο σουτ του Μπελχαντά.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-1 δεν θα αλλάξει, ήρθε το κλέψιμο του Αμπντούν στον Μπεντιμό και η σέντρα στον Μήτρογλου, που με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-1 και έδωσε στον Ολυμπιακό τη μεγάλη νίκη!




ΣΚΟΡΕΡΣ: 49' Σαρμπονιέ - 73' Τοροσίδης, 90'+1' Μήτρογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 54' Χίλτον, 72' Καμαρά - 28' Φουστέρ, 53' Χολέμπας, 87' Κοντρέρας

ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Πιονιέρ, Σταμπουλί, Μπεντιμό, Μ' Μπιβά, Χίλτον, Σαϊχί (85' Μαρβό), Καμπελά, Μουνιέ (62' Εστράδα), Ουτάκα, Μπελχαντά, Σαρμπονιέ (68' Καμαρά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μανιάτης, Μοντέστο, Φουστέρ (88' Λυκογιάννης), Γκρέκο (60' Αμπντούν), Μασάντο, Τζιμπούρ (70' Μήτρογλου).


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μάγκες Πειραιώτες! (photos, video)"

Leave a reply