[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γκρούεφσκι: Θα απαντήσουμε σύντομα στην ελληνική πρόταση
Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα απαντήσει σύντομα, όταν θα εκτιμήσει ότι είναι καταλληλότερο, στο Μνημόνιο Κατανόησης που πρότεινε στα Σκόπια η Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Η κυβέρνηση θα απαντήσει σύντομα στο Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο έλαβε από την Ελλάδα στις αρχές του μήνα, και το περιεχόμενο θα είναι δημόσια προσβάσιμο, όπως ήταν και η πρόταση της επίσημης Αθήνας. Η απάντηση αυτή θα συνάδει με τις μέχρι τώρα στάσεις και θέσεις μας επ' αυτού του ζητήματος και θα είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

Θα απαντήσουμε σύντομα, όταν θα εκτιμήσουμε ότι είναι καταλληλότερο (να το κάνουμε αυτό) και έτσι όπως είναι καλύτερο για τα συμφέροντα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»,ανέφερε την Παρασκευή ο κ.Γκρούεφσκι, στη Βουλή της ΠΓΔΜ, απαντώντας σε σχετική επερώτηση του βουλευτή Αντρέι Πέτροφ από το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Ο κ. Πέτροφ εκτίμησε ότι η ελληνική πρωτοβουλία θα πρέπει να απαντηθεί συντομότερα επειδή με τη μη απάντηση στο «μιας σελιδούλας Μνημόνιο», όπως το χαρακτήρισε, δημιουργείται, όπως είπε, το δίλημμα ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ «αμφιταλαντεύεται να αποδεχθεί τις ελληνικές κόκκινες γραμμές».

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του κ.Τσερβένκοφσκι έχει αναφέρει ότι το προταθέν εκ μέρους της Ελλάδας Μνημόνιο Κατανόησης, υπό τη μορφή με την οποία προτάθηκε, είναι «μη αποδεκτό, και πρέπει να απορριφθεί άμεσα», από τα Σκόπια.

Σύμφωνα με το SDSM, ενδεχόμενη συνυπογραφή ενός τέτοιου Μνημονίου από την πλευρά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ «θα επέφερε ανεπανόρθωτες ζημίες στα εθνικά συμφέροντα της χώρας».

Ο κ.Γκρούεφσκι κατηγόρησε,για μία ακόμη φορά σήμερα, το SDSM ότι δεν έχει σταθερές θέσεις και συνεπή στάση επί του ζητήματος της ονομασίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή του προς τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι στις 3 Οκτωβρίου, πρότεινε την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ, το οποίο θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επισήμως επί του περιεχομένου του προτεινόμενου Μνημονίου Κατανόησης.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γκρούεφσκι: Θα απαντήσουμε σύντομα στην ελληνική πρόταση"

Leave a reply