[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εκστρατεία ΣΥΡΙΖΑ στις γειτονιές για να μην περάσουν τα μέτρα
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Πολιτική εκστρατεία σε πολλούς νομούς της χώρας αρχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, των οργανωμένων δυνάμεων και των βουλευτών του, για να παρουσιάσει τις προτάσεις του σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, ώστε να μην ψηφιστούν τα κυβερνητικά μέτρα, με τελικό στόχο «να φύγει η κυβέρνηση».


Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αποτιμώντας την επίσκεψη Μέρκελ και τις τελευταίες συζητήσεις κυβέρνησης-τρόικας, τονίζουν ότι η χώρα δεν αποκόμισε ούτε μια θετική δήλωση από την καγκελάριο της Γερμανίας και εκτιμούν ότι και η σημερινή κυβέρνηση θα έχει την τύχη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η στρατηγική σύμπλευση της κυβέρνησης με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και η πρόσδεσή της στο γερμανικό άρμα είναι καταστροφική για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη» και εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη, να αναλάβει πρωτοβουλίες από κοινού με τις υπόλοιπες χώρες του Νότου, για μια ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος και για στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρωζώνη.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν τους τεχνοκράτες της τρόικας «αποτυχημένους», που «το μόνο που προκαλούν είναι καταστροφή».

Αναφερόμενοι στην αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, τονίζουν ότι «αυτή η αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου δεν συνάδει με τη δημοκρατία, γι' αυτό η αντιδημοκρατική εκτροπή βαθαίνει συνεχώς».

Ακόμη, επισημαίνουν: «Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Ν. Δένδιας συγκαλύπτει τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, την ωμή βία της αστυνομίας στις διαδηλώσεις, τη δράση της Χρυσής Αυγής μέσα στην ΕΛΑΣ. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που διαδηλωτές παραπέμπονται για κακουργήματα. Η αθλιότητα αυτή δεν περνά απαρατήρητη από τον διεθνή Τύπο, όπου για παράδειγμα ο Guardian χαρακτηρίζει τη ΓΑΔΑ 'Αμπού Γκράιμπ'».


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εκστρατεία ΣΥΡΙΖΑ στις γειτονιές για να μην περάσουν τα μέτρα"

Leave a reply