[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Ακόμη και αν ψηφιστούν τα μέτρα δεν μπορούν να υλοποιηθούν
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική μας επιλογή» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας όμως πως «η Ευρώπη οδηγείται σε τέλμα, σε διάλυση, λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση για την πολιτική των μέτρων που υιοθετεί, τονίζοντας πως ακόμα και αν ψηφίσει το πακέτο, δεν θα μπορέσει να το υλοποιήσει. «Δε μπορείς να πάρεις φόρους από κάποιον ο οποίος δεν έχει εισόδημα», δηλώνει ο κ. Τσίπρας εκτιμώντας πως η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της.

«Το ζήτημα για εμάς είναι η πιθανή πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα να σηματοδοτήσει και ευρύτερες αλλαγές στην Ευρώπη», τονίζει ξεκαθαρίζοντας πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο φιλική προς το ευρώ την ώρα μάλιστα που η εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική θέτει σε κίνδυνο την ενωμένη Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει έτοιμος για ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη που θα προκύψουν από τυχόν κοινωνικές αναταράξεις και τονίζει πως είναι έτοιμος και ψυχολογικά και πολιτικά για μια σύγκρουση με την μνημονιακή πολιτική και για μια ρήξη με κάθε κόστος.

Παράλληλα, τονίζει πως θα πρέπει να οργανωθεί και το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει επίσης πως θα πρέπει να αναδειχτεί περισσότερο το θέμα της «ξενοφοβικής πολιτικής», τονίζοντας πως ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι φαινόμενα που παράγονται από μια βάρβαρη οικονομική πολιτική.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Ακόμη και αν ψηφιστούν τα μέτρα δεν μπορούν να υλοποιηθούν"

Leave a reply