[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μέρκελ: «Θεωρώ δεδομένο ότι η τρόικα θα μας δώσει μια τίμια έκθεση»
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Θεωρώ δεδομένο ότι η τρόικα θα μας δώσει μια τίμια έκθεση», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ροστόκ.
Το μήνυμα αυτό της κυρίας Μέρκελ αποκτά βαρύνουσα σημασία εάν συνυπολογιστούν οι έμμεσες προειδοποιήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα εκταμιεύσει το δικό του μερίδιο στην δόση των 31,5 δισ. που αναμένει η Ελλάδα εφ' όσον το ελληνικό χρέος δεν αξιολογηθεί ως βιώσιμο (εννοούν να κυμαίνεται κάτω του 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020).

Στην ίδια ομιλία της στο Ροστόκ, η κυρία Μέρκελ υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, για το τι πρέπει ακόμη να γίνει, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί ακόμη να γνωρίζει ποια συμπεράσματα θα πρέπει να εξαχθούν από την έκθεση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπεραμύνθηκε της πολιτικής της για την αντιμετώπιση της κρίσης και της προσπάθειάς της να συνδεθεί η βοήθεια προς τις υπερχρεωμένες χώρες με αυστηρούς όρους.

«Πιστεύω στο ευρώ», τόνισε η κυρία Μέρκελ και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξη της στον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Γιενς Βάιντμαν.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Αθήνα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η κυρία Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα απ' όταν ξέσπασε η κρίση χρέους το 2009.

Το θέμα της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ είχε συζητηθεί κατά την συνάντηση που είχε μαζί της ο κ. Σαμαράς στο Βερολίνο.

Η επίσκεψη έρχεται σε μία συγκυρία κατά την οποία το πακέτο των μέτρων δεν έχει ακόμη κλείσει καθώς υπάρχει διάσταση μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ-Βερολίνου γύρω από την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Γίνεται δε προσπάθεια από το οικονομικό επιτελείο να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε στην σύνοδο του Eurogroup της Δευτέρας να εμφανιστεί πρόοδος των διαπραγματεύσεων ώστε το θέμα της Ελλάδας να τεθεί στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 18 Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση επείγεται να προλάβει τις προθεσμίες και να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις στην Σύνοδο Κορυφής όπου θα τεθεί και το ζήτημα της επιμήκυνσης. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ αποτελεί θετική εξέλιξη και ότι θα επισφραγίσει την πρόοδο που έχει γίνει στην αναζήτηση λύσης για την χώρα. Θεωρεί δε επιπλέον ότι θα λειτουργήσει σαν εγγύηση για την εκταμίευση της δόσης ώστε να μπορέσει να φέρει στην Βουλή το σκληρό πακέτο και να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις και των άλλων δύο αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και αρκετών βουλευτών.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μέρκελ: «Θεωρώ δεδομένο ότι η τρόικα θα μας δώσει μια τίμια έκθεση»"

Leave a reply