[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στο δρόμο για τη Βουλή η λίστα Λαγκάρντ
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Τη λίστα Λαγκάρντ αναμένεται να ζητήσει η Βουλή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σε αυτή περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα.


Ειδικότερα, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να δώσει εξουσιοδότηση στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των «πόθεν έσχες» και πρώην υπουργό, Αθανάσιο Νάκο προκειμένου να σταλεί η επιστολή στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με την οποία να του ζητά το σχετικό αρχείο.
Την ίδια ώρα, την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την Ολομέλεια επισήμανε ότι «είναι ανάγκη να έρθει σφραγισμένη η λίστα στην Βουλή» ενώ και ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως οφείλει η κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να την ζητήσει.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης με επιστολή του προς τον κ. Νάκο του ζητά να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος και ο οικονομικός εισαγγελέας, Γ. Πεπόνης να παραδώσουν τη λίστα με τους 1.991 καταθέτες της Ελβετίας στη Βουλή. Την ίδια ώρα και ο πρόεδρος τυο ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη να φτάσει η λίστα στη Βουλή μέσω της παρέμβασής του στο δελτίο ειδήσεων του «Mega».

Πάντως παραμένει άγνωστό τι θα πράξει ο κ. Πεπόνης και αυτό γιατί το υλικό αποτελεί προϊόν υποκλοπής και νομικά δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι όπως εξήγησε ο πρώην εισαγγελέας και προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης «η λίστα θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή βάση για έρευνα».


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στο δρόμο για τη Βουλή η λίστα Λαγκάρντ "

Leave a reply