[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εκλάπησαν Πικάσο, Ματίς, Μονέ και Γκογκέν
Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Επτά πίνακες, μεταξύ αυτών έργα του Πικάσο, του Ματίς, του Μονέ και του Γκογκέν, εκλάπησαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη από το μουσείο Κούνστχαλ του Ρότερνταμ, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

«Σήμερα το πρωί επτά έργα τέχνης εκλάπησαν από το μουσείο Κούνστχαλ στο Ρότερνταμ. Έπειτα από την άδεια των ιδιοκτητών, η αστυνομία μπορεί πλέον να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των έργων», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Τα έργα είναι ο «Αρλεκίνος» του Πάμπλο Πικάσο, «Η γυναίκα που διαβάζει σε άσπρο και κίτρινο» του Ανρί Ματίς, «Η γέφυρα του Βατερλό» και «Η γέφυρα του Τσάρινγκ Κρος» του Κλοντ Μονέ, η «Γυναίκα μπροστά από ανοικτό παράθυρο, η αρραβωνιαστικιά» του Πολ Γκογκέν, η «Αυτοπροσωπογραφία» του Μάγερ ντε Χάαν και η «Γυναίκα με κλειστά μάτια» του Λούσιαν Φρόιντ.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα και ειδικοί βρίσκονται επί τόπου», δήλωσε η Πατρίσια Βέσελς, εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας. «Εξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο (οι δράστες) κατάφεραν να εισέλθουν» στο μουσείο, επεσήμανε η Βέσελς, «τι ώρα και ποιοι διέπραξαν αυτή την κλοπή».

Η διάρρηξη σημειώθηκε περίπου στις 03:00 (04:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την αστυνομία.



«Η αστυνομία ανακρίνει πιθανούς μάρτυρες και εξετάζει τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης», προσθέτει η ανακοίνωση της αστυνομίας, το οποίο επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι η διάρρηξη ήταν καλά προετοιμασμένη».

Το μουσείο Κούνστχαλ εξέθετε έργα του Ινστιτούτου Τριτόν στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Η συλλογή, που αποτελείται από περίπου 150 έργα στα οποία περιλαμβάνονται πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Κλοντ Μονέ, εκτίθεται δημοσίως για πρώτη φορά.






STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εκλάπησαν Πικάσο, Ματίς, Μονέ και Γκογκέν"

Leave a reply