[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σαρκοζί: Σε δύο χρόνια έξοδος από την κρίση
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΕ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ»

Σε δύο χρόνια θα υπάρξουν οι συνθήκες εξόδου από την κρίση, όπως δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί από τη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης βραζιλιάνικης επενδυτικής τράπεζας.


Σαρκοζί: Σε δύο χρόνια έξοδος από την κρίση
«Είναι περίπλοκο, αλλά η Ευρώπη δεν θα διαλυθεί και το ευρώ δεν θα εξαφανιστεί», είπε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, προσθέτοντας επίσης πως η Ευρώπη πρέπει «να αποδεχθεί την ηγεσία» των μεγάλων χωρών που «επιτρέπει να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις».

Τοποθετώντας την Ευρώπη σ' ένα ιστορικό πλαίσιο, ο Σαρκοζί δήλωσε πως «αν δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υπάρξει πόλεμος. Η Γερμανία και η Γαλλία δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να προσεγγίσουν η μία την άλλη, διαφορετικά θα συγκρουστούν», συμπλήρωσε.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ενώπιον 400 περίπου τραπεζιτών, ο Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στα αγγλικά, παρουσίασε τον εαυτό του: «Είμαι ένας νέος συνταξιούχος. Νέος ίσως, συνταξιούχος σίγουρα. Δεν έχω εργαστεί εδώ και πέντε μήνες. Ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα τόσο μεγάλες διακοπές και το χειρότερο είναι πως είμαι ευτυχής με την κατάσταση αυτή».

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είπε ακόμη πως επιθυμεί «μια καινούργια ζωή», ενώ ανέφερε ότι δεν έχει «πικρία» για το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Αγωνίστηκα για να κερδίσω, κέρδισα μία φορά, έχασα μια άλλη φορά, έτσι είναι η ζωή» κατέληξε ο Νικολά Σαρκοζί. 


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σαρκοζί: Σε δύο χρόνια έξοδος από την κρίση"

Leave a reply