[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: «Αυτά τα μέτρα θα είναι τα πρώτα που δεν θα εφαρμοστούν»
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σε ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην ψηφιστούν τα μέτρα, καλεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».

«Αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία, θα είναι τα πρώτα που δεν θα εφαρμοστούν», είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «κρέμεται από μια κλωστή». Παράλληλα, θεωρεί ότι η κυβέρνηση «μέρα με τη μέρα, χάνει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση» και προσθέτει ότι η κοινοβουλευτική σταθερότητα της κυβέρνησης «θα δοκιμαστεί με την ψήφιση και με την εφαρμογή των μέτρων».

Ο ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού μας ενάντια στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία του, προσθέτει, είναι η μόνη επιλογή ελπίδας και προοπτικής και τονίζει ότι εάν αυτό το πετύχουμε, αργά ή γρήγορα το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας και των εκλογών θα τεθεί εκ των πραγμάτων.

Με αφορμή, δε, την πρόσφατη σύνοδο κορυφής, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η συγκυβέρνηση των «μερκελιστών» δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα κάποια ρήγματα που υφίστανται στη στρατηγική Μέρκελ για την Ευρώπη. Εκτιμά μάλιστα ότι υπάρχει αναξιοποίητο διαπραγματευτικό απόθεμα, που είναι, πρώτον ότι δεν συμφέρει την ευρωζώνη η αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, και δεύτερον, το κόστος για την παγκόσμια οικονομία και τη Γερμανία από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ντόμινο που θα προκαλέσει στον Νότο.

Αναφορικά με το αίτημα να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να μην λογοδοτεί κανείς. Ούτε και οι πρωτεργάτες αυτής της καταστροφής να κοιμούνται ήσυχοι και ανενόχλητοι».

Επίσης, θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα-θρέμμα αυτής της βάναυσης και αντιλαϊκής πολιτικής και ότι «η μόνη αποτελεσματική αποτροπή του εκφασισμού της κοινωνίας είναι να σταματήσουμε αμέσως τώρα την οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται με το μνημόνιο».



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: «Αυτά τα μέτρα θα είναι τα πρώτα που δεν θα εφαρμοστούν»"

Leave a reply