[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ουκρανία: 'Ανοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Εκλογές για την ανάδειξη νέου Κοινοβουλίου διεξάγονται σήμερα στην Ουκρανία με το κυβερνών κόμμα να θεωρείται το επικρατέστερο, ακολουθούμενο από τα κόμματα της Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία θα ψηφίσει στη φυλακή και του διάσημου μποξέρ Βιτάλι Κλίτσκο.
Την εκλογική διαδικασία παρακολουθεί στενά η Δύση καθώς εκφράζονται φόβοι για νοθεία.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 06:00 ώρα Γκρίνουιτς και θα παραμείνουν ανοιχτές ως τις 18:000 ώρα Γκρήνουιτς και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται αργά τη νύχτα.

Η Γιούλια Τιμόσενκο έχει καταδικαστεί σε 7ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και θα ψηφίσει στη φυλακή Χαρκίφ, στην οποία κρατείται. Η υπόθεσή της έχει προκαλέσει σοβαρή κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στο Κίεβο και την ΕΕ, η οποία θεωρεί τις εκλογές αυτές ως τεστ για τη χώρα.
Τα εκλογικά τμήματα είναι εξοπλισμένα με web κάμερες, οι εικόνες των οποίων θα μεταδίδονται απευθείας σε μια ιστοσελίδα στη διάρκεια της ψηφοφορίας, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση και παρατηρητές φοβούνται νοθεία στη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων.

Χθες, δικαστήριο του Κιέβου απαγόρευσε ως τις 12 Νοεμβρίου κάθε δημόσια συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, εκτός από εκδηλώσεις που θα οργανώσει το κράτος, έγινε γνωστό από κίνημα της αντιπολίτευσης που επικαλέσθηκε το Ιντερφάξ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ουκρανία: 'Ανοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές"

Leave a reply