[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Δαγκωτό» Ομπάμα ψηφίζει ο πλανήτης
Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

 Μπορεί οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ να δείχνουν μάχη στήθος με στήθος για τους δυο διεκδικητές της προεδρίας, ωστόσο, σύμφωνα με γκάλοπ του BBC σε 21 χώρες, ο υπόλοιπος κόσμος δείχνει σαφή προτίμηση στον Μπαράκ Ομπάμα και αν είχε την δυνατότητα θα τον ψήφιζε για μια δεύτερη θητεία.

Οι 20 από 21 χώρες της δημοσκόπησης ψηφίζουν «δαγκωτό» Ομπάμα.

Οι 20 από 21 χώρες της δημοσκόπησης ψηφίζουν «δαγκωτό» Ομπάμα.
Κατά μέσο όρο το 50% προτιμά τον Ομπάμα, ενώ μόλις το 9% τάσσεται υπέρ του Μιτ Ρόμνεϊ. O Oμπάμα αναδεικνύεται νικητής στις 20 από τις 21 χώρες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση. Μοναδική εξαίρεση το Πακιστάν, όπου οι περισσότεροι προτιμούν τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο


 Στην ασιατική χώρα, το 14% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του Ρόμνεϊ, ενώ το 11% υπέρ του Ομπάμα, ωστόσο πολύ υψηλό είναι το ποσοστό όσων δεν εκφράζουν κάποια προτίμηση (75%).
Η Γαλλία είναι η πιο ένθερμη υποστηρικτής του Ομπάμα με ποσοστό 72% υπέρ του αμερικανού προέδρου.

H Αυστραλία (67%) ο Καναδάς (66%) η Νιγηρία (66%) και η Βρετανία (65%) συγκαταλέγονται στις χώρες όπου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ του Ομπάμα.
Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ του Ρόμνεϊ, είναι η Κένυα (18%) και η Πολωνία (16%).
Τα ποσοστά που καταγράφηκαν ανά χώρα, στην ερώτηση ποιος είναι ο αγαπημένος σας υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ (κάντε κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση.

Τα ποσοστά που καταγράφηκαν ανά χώρα, στην ερώτηση ποιος είναι ο αγαπημένος σας υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ (κάντε κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση.
Ακόμη και σε αυτές ωστόσο, ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος δεν κατορθώνει να ξεπεράσει τον πλανητάρχη.

Σε σχέση με 4 χρόνια πριν, ο Ομπάμα έχει αυξήσει τα ποσοστά του σε 7 εκ των 15 χωρών που συμμετείχαν και στα δυο γκάλοπ (σε Γαλλία, Βραζιλία, Βρετανία, Παναμά, Ινδονησία, Ινδία και Τουρκία), καταγράφει πτώση σε 4 (Κένυα, Μεξικό, Πολωνία, Κίνα), ενώ παραμένει σταθερό σε άλλες 4 (Αυστραλία, Καναδά, Νιγηρία, Γερμανία).

Η φετινή δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 3 Ιουλίου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, από την GlobeScan/PIPA, για το BBC, σε 21 χώρες, με την συμμετοχή 21.797 ανθρώπων.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Δαγκωτό» Ομπάμα ψηφίζει ο πλανήτης"

Leave a reply