[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μία ανεξάντλητη βιομηχανία πορνείας το Αφγανιστάν και το Πακιστάν
Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Χιλιάδες νεαρές γυναίκες και αγόρια από το Αφγανιστάν μεταφέρονται κάθε χρόνο παράνομα σε γειτονικές χώρες, όπου πωλούνται σε σκλαβοπάζαρα. Και παρ' όλο που στην ενδοχώρα θεωρείται ταμπού, καθώς απαγορεύεται από τον ισλαμικό νόμο, η Αφγανική βιομηχανία της πορνείας ακμάζει, εις βάρος πάντοτε των ατόμων που εξαναγκάζονται σε αυτήν.

Στο σκληροπυρηνικά παραδοσιοκρατικό ισλαμιστικό Αφγανιστάν, η πορνεία θεωρείται παράνομη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Το εμπόριο σκλάβων αναπτύσσεται με σταθερά αυξανόμενους ρυθμούς, με ολόκληρους πληθυσμούς νεαρών σωμάτων να πωλούνται σε γειτονικές χώρες, κυρίως στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με επίσημη αναφορά που εκπονήθηκε από το Ασιατικό παράρτημα του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα τα ποσοστά των γυναικών που τιμωρήθηκαν με φυλάκιση λόγω εγκλημάτων τιμής, ένας μεγάλος αριθμός γυναικών στο Αφγανιστάν δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να εκπορνευτούν από τους ίδιους τους συζύγους τους ή τους πεθερούς τους.

Ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες οδηγούνται σε εξαναγκαστική εκπόρνευση από τις οικογένειές τους είναι η φτώχεια και η εξάρτηση – του συζύγου, αδελφού ή άλλου συγγενούς – από ναρκωτικές ουσίες.

Για τις οικογένειές τους, τα θηλυκά μέλη αποτελούν μία πρώτης τάξεως πηγή εισοδήματος και άρα ευκαιρία για εκμετάλλευση.

Ό,τι συμβαίνει όμως από το Αφγανιστάν προς το Πακιστάν συμβαίνει και αντίστροφα. Και από τη στιγμή που οι λαθρομετανάστες βρεθούν στην άλλη πλευρά των συνόρων, είναι κυριολεκτικά στο έλεος των προαγωγών τους.

Η συχνότερη και χειρότερη όμως τιμωρία για αυτές τις γυναίκες δεν είναι η καταδίκη σε φυλάκιση, αλλά οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες που εξαπλώνονται ραγδαία στους πληθυσμούς των δύο χωρών, εξαιτίας της πλήρους άγνοιας από την πλευρά τόσο των εκπορνευόμενων όσο και των πελατών ακόμη και για μοιραίες ασθένειες όπως το HIV.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μία ανεξάντλητη βιομηχανία πορνείας το Αφγανιστάν και το Πακιστάν"

Leave a reply