[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Έρχεται ο «Μεγάλος αδελφός» της εφορίας
Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Διασταυρώσεις για τον εντοπισμό φορολογούμενων που έχουν αποκρύψει εισοδήματα, αλλά ζουν πλουσιοπάροχα, έχει ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών που υποχρεώνει τράπεζες, θεραπευτήρια, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικές εταιρείες, ταμεία, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης, να γνωστοποιούν τις δαπάνες των πελατών τους.

Την ίδια στιγμή, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη τα ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να διαβιβάζουν κάθε χρόνο έως τις 28 Οκτωβρίου στη Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ειδική κατάσταση με τα καταβληθέντα δίδακτρα και τις πληρωμές για όλες τις πρόσθετες παροχές που προσφέρουν στους μαθητές.

Πληροφορίες συγκεντρώνονται και για τυχόν ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων, αμοιβαίων κεφαλαίων, παραγώγων, ομολόγων, προϊόντων εφάπαξ καταβολής, επενδύσεων σε χρυσό ή ασήμι κ.λπ., θυρίδων αλλά και για την αγορά χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.

Όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η ΓΓΠΣ θα αξιοποιηθούν για εκτεταμένες διασταυρώσεις επαλήθευσης στοιχείων δαπανών που δηλώνουν οι φορολογούμενοι στις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγή: moneypost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Έρχεται ο «Μεγάλος αδελφός» της εφορίας"

Leave a reply