[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τώρα... συμβόλαια θανάτου
Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Του Γιώργου Δελαστίκ


Ως πού θα φτάσει άραγε αυτή η επαίσχυντη οικονομική επιθετικότητα της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ εναντίον του λαού αυτής της χώρας; Βρισκόμαστε ήδη στο ανήκουστο σημείο η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη να μοιράζει... συμβόλαια θανάτου! Είναι απίστευτο, αδιανόητο, εξωφρενικό! Αυτή η κυβέρνηση καταργεί στην ουσία τα... ληξιαρχεία (!) και ανακοινώνει ότι όλοι οι πολίτες της Ελλάδας μπορούν να... πεθαίνουν, να παντρεύονται και να χωρίζουν μόνο με συμβολαιογραφικές πράξεις, το κόστος των οποίων φυσικά θα καταβάλλουν οι ίδιοι! Ούτε να θάψουν τον νεκρό δεν θα μπορούν οι συγγενείς, αν δεν τα «σκάσουν» πρώτα στον συμβολαιογράφο! Πρώτα θα δίνουν το πενηντάρικο στον συμβολαιογράφο και έπειτα θα εκδίδεται η άδεια ταφής. Οποιος αρνείται να πληρώσει, θα μένει με το πτώμα άταφο!


«Γερή κονόμα» για τους συμβολαιογράφους η ιστορία αυτή. Στην Ελλάδα έχουμε ετησίως περί τους 110.000 θανάτους, 60.000 γάμους και 13.000 διαζύγια. Επί 50 - 60 ευρώ ανά πράξη, νάτα τα 9 με 11 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Δεν θα δείξουν την ευγνωμοσύνη τους οι συμβολαιογράφοι στους πολιτικούς για το δωράκι αυτό;

«Το τζάμπα πέθανε» στην Ελλάδα της τρόικας. Παντρεύεσαι; Θα πληρώσεις. Παίρνεις διαζύγιο; Θα ξαναπληρώσεις. Κι επειδή ο γάμος είναι χαρά, θα πληρώσεις από την τσέπη σου. Το ίδιο θα κάνεις κι αν χωρίσεις. Πάνε έτσι γύρω στα 4 εκατομμυριάκια τον χρόνο υπέρ συμβολαιογράφων. Από την τσέπη σου θα τα βάλεις κι αν πεθάνει κάποιος δικός σου κι ύστερα θα σου τα πληρώσει το ασφαλιστικό ταμείο του πεθαμένου. Δεν φτάνει που έχει τσακίσει η κυβέρνηση τα ταμεία, θα τα βάλει να δίνουν και 6-7 εκατομμύρια ετησίως χαρτζιλίκι στους συμβολαιογράφους.

Φωνάζουν οι δήμοι. Αποκαλύπτουν ότι κάθε μήνα οι ληξίαρχοι στέλνουν στα ασφαλιστικά ταμεία αντίγραφα όλων των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου των ασφαλισμένων κάθε ταμείου χωριστά - στο ΙΚΑ, στον ΟΓΑ κ.λπ. Αποκαλύπτουν επίσης ότι τα ληξιαρχεία στέλνουν σε μηνιαία βάση στη Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, γάμους κ.λπ.) σε ήδη υπάρχουσα και λειτουργούσα ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αν ήθελε η κυβέρνηση. Γιατί να θέλει όμως, αφού όλα αυτά είναι τζάμπα, σε αντίθεση με τους συμβολαιογράφους που εισπράττουν γερά;

Μόνο οι τράπεζες έχουν σημασία, όχι οι άνθρωποι. Τα λεφτά έχουν σημασία, όχι η χώρα. Αυτό είναι το δόγμα κυβέρνησης Σαμαρά και τρόικας. Μόνο που οι επικυρίαρχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ συγκαταλέγουν και την κυβέρνηση Σαμαρά στους «δούλους» - γιατί έτσι αντιμετωπίζουν πλέον τους Ελληνες - όπως αντιλήφθηκαν με επώδυνο τρόπο οι συγκυβερνώντες. Επαθαν την πλάκα της ζωής τους οι απλοί Ελληνες πολίτες όταν έμαθαν ότι η τρόικα απαιτεί να... εκκενωθούν όλα τα ελληνικά νησιά με κάτω από 150 κατοίκους για να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό!

Φρύαξε ο Σαμαράς μόλις μαθεύτηκε η είδηση. Οχι εναντίον της τρόικας που το ζήτησε, αλλά εναντίον του... υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη που το... μαρτύρησε στους εφοπλιστές! Κυκλοφόρησαν φήμες μέχρι και για καρατόμηση του υπουργού, αλλά προφανώς ο πρωθυπουργός συνειδητοποίησε ότι αυτό ισοδυναμούσε με δική του πολιτική αυτοκτονία κι έτσι ο Κ. Μουσουρούλης επιβίωσε προσωρινά. Θα φαγωθεί στον πρώτο ανασχηματισμό.

Σοκ από την τρόικα υπέστη όμως και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Με απίστευτη θρασύτητα οι τροϊκανοί απαίτησαν οι τράπεζες να... μην πληρώσουν 550 εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν στο κράτος, που τις έσωσε δίνοντάς τους 5 δισεκατομμύρια έναντι προνομιούχων μετοχών το 2008. Τα λεφτά αυτά μάλιστα είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2012, άρα η κυβέρνηση θα έπρεπε να καλύψει και νέα τρύπα μισού δισεκατομμυρίου!

Καταργήστε το δώρο Χριστουγέννων στις συντάξεις και στους δημόσιους υπαλλήλους από φέτος ή βάλτε νέα έκτακτη εισφορά σε όλο τον λαό για να βρείτε το μισό δισ., είπε η τρόικα, η οποία πάντως δεν εισακούστηκε.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τώρα... συμβόλαια θανάτου"

Leave a reply