[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νετανιάχου: Μία επίθεση στο Ιράν θα «ανακουφίσει» τη Μέση Ανατολή
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ένα στρατιωτικό πλήγμα του εβραϊκού κράτους στο Ιράν θα ήταν ωφέλιμο και για τα αραβικά κράτη. καθώς θα τα απαλλάξει από μια δυνητική απειλή.Αυτό υποστήριξε με σημερινές του δηλώσεις ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ. Νετανιάχου, εξηγώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μειώσει τις εντάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο γαλλικό περιοδικό Paris Match ενόψει της επίσκεψής του στη Γαλλία, ο Νετανιάχου δηλώνει πως ένα τέτοιο πλήγμα δεν πρόκειται να επιδεινώσει τις περιφερειακές εντάσεις, όπως διατείνονται πολλοί επικριτές του.

«Πέντε λεπτά κατόπιν, αντίθετα με όσα υποστηρίζουν οι διάφοροι σκεπτικιστές, πιστεύω πως ένα αίσθημα ανακούφισης θα απλωθεί σε όλη την περιοχή», υποστήριξε.

«Το Ιράν δεν είναι δημοφιλές στον Αραβικό κόσμο, το αντίθετο μάλιστα, και πολλές κυβερνήσεις στην περιοχή, όπως κι οι πολίτες τους, έχουν κατανοήσει πως ένα Ιράν εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα ενδέχεται να αποτελεί κίνδυνο και γι’ αυτούς, όχι μόνο για το Ισραήλ», πρόσθεσε ο συντηρητικός Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος τον Ιανουάριο θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην πρωθυπουργία ως επικεφαλής του δεξιού κόμματος Λικούντ, είχε δηλώσει ενώπιον της ολομέλειας του ΟΗΕ πως ένα τέτοιο στρατιωτικό πλήγμα μπορεί να περιμένει ως την επόμενη άνοιξη, ή το καλοκαίρι, οπότε το Ιράν θα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατασκευής ατομικού όπλου.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Γαλλία, ο Νετανιάχου θα μεταβεί στην Τουλούζη μαζί με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, για να παραστεί σε μια τελετή μνήμης για τα θύματα του ισλαμιστή ενόπλου, ο οποίος είχε σκοτώσει επτά ανθρώπους τον περασμένο Μάρτιο.



Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νετανιάχου: Μία επίθεση στο Ιράν θα «ανακουφίσει» τη Μέση Ανατολή"

Leave a reply