[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυξάνονται διαρκώς τα θύματα του Σάντι
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Την ζωή τουλάχιστον 32 ανθρώπων στοίχισε στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών και τον Καναδά η επέλαση του κυκλώνα «Σάντι». Σε κατάσταση «μεγίστης καταστροφής» κηρύχθηκαν η Νέα Υόρκη, όπου πλημμύρισαν επτά σήραγγες του μετρό, αλλά και το Νιου Τζέρσεϊ. Περίπου 7,5 εκατ. πολίτες σε 15 πολιτείες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ 16.000 πτήσεις ακυρώθηκαν. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε Δυτική Βιρτζίνια και Οχάιο.

Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων σε σπίτια και αυτοκίνητα. Μόνο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 15.

Εξαιτίας του εύρους των καταστροφών, κηρύχθηκαν σε κατάσταση «μεγίστης καταστροφής» η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, όπου υποχώρησε ανάχωμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν πόλεις Μούναχι, Λιτλ Φέρι και Καρλσταντ, όπου η στάθμη των υδάτων έφτασε το 1,2-1,5 μέτρο.

Με την απόφαση για κήρυξη κατάστασης "μεγίστης καταστροφής", "τα ομοσπονδιακά κεφάλαια είναι διαθέσιμα για τους πληγέντες στα διαμερίσματα Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέας Υόρκης, Ρίτσμοντ, Σάφολκ και Κουίνς", τονίζεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


1,5 εκ. κάτοικοι χωρίς ηλεκτρισμό
Η Σάντι χτύπησε το νότιο Μανχάταν με ανέμους 145 χιλιομέτρων την ώρα και κύματα ύψους 4,2 μέτρων, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
Τα νερά ανέβηκαν μέχρι τα 4,15 μ. κατά την πλημμυρίδα στη περιοχή του Μπάτερι Παρκ στο νότιο Μανχάταν. Μεγάλα τμήματα της Νέας Υόρκης βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ οι δρόμοι και τα τούνελ του μετρό πλημμύρησαν.



Περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ειδικά στις πλημμυρισμένες περιοχές, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν αρκετές μέρες. Συνολικά, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα σε 15 πολιτείες, αγγίζει τα 7,5 εκατομμύρια.
Στη Νέα Υόρκη σημειώθηκαν περί τις 23 μεγάλες πυρκαγιές. Πιο σοβαρή αυτή στο Μπρίζι Πόιντ, παραλιακή κωμόπολη του Κουίνς, όπου πάνω από 80 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς.



Η μεγαλύτερη ζημιά στο μετρό στα 108 χρόνια λειτουργίας του
Επτά σήραγγες του μετρό της Νέας Υόρκης πλημμύρισαν από την άνοδο των υδάτων, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία που διαχειρίζεται το μετρό, κάνοντας λόγο για την μεγαλύτερη καταστροφή στα 108 χρόνια λειτουργίας του.
Οι σήραγγες αυτές βρίσκονται κυρίως κάτω από το Ιστ Ρίβερ. Το μετρό της Νέας Υόρκης διέκοψε τα δρομολόγια του από την Κυριακή το βράδυ.
Για να αντληθούν τα νερά από τα τούνελ του μετρό ενδέχεται να χρειαστούν από 14 ώρες έως τέσσερις ημέρες, ανακοίνωσε η υπηρεσία μεταφορών της πόλης (MTA).
"Στα 108 χρόνια (που λειτουργούμε) οι υπάλληλοί μας δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τώρα", είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τζόζεφ Λότα.


Πηγη: ikypros



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυξάνονται διαρκώς τα θύματα του Σάντι"

Leave a reply