[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική υπεκφυγή οι επιμέρους διαφωνίες για το μνημόνιο
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι κυβερνητικοί εταίροι είναι όμηροι της δέσμευσής τους για εφαρμογή του μνημονίου και οι όποιες επιμέρους διαφωνίες τους δεν συνιστούν παρέκκλιση από αυτήν, αλλά πολιτική υπεκφυγή». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου για τις πολιτικές εξελίξεις και το νέο πακέτο μέτρων. Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η συνειδητοποίηση των τραγικών αδιεξόδων και συνεπειών από την πολιτική του μνημονίου, έστω και τώρα, μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο με την καταψήφιση του συνόλου του νέου μνημονιακού πακέτου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση απορρέει από τα αδιέξοδα της πολιτικής της και την ηθική και πολιτική της απαξίωση μπροστά στον ελληνικό λαό. Τόσο όμως η κυβέρνηση όσο και οι κυβερνητικοί εταίροι είναι όμηροι της δέσμευσής τους για εφαρμογή του μνημονίου και οι όποιες επιμέρους διαφωνίες τους δεν συνιστούν παρέκκλιση από αυτήν, αλλά πολιτική υπεκφυγή. Η συνειδητοποίηση των τραγικών αδιεξόδων και συνεπειών από την πολιτική του μνημονίου, έστω και τώρα, μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο με την καταψήφιση του συνόλου του νέου μνημονιακού πακέτου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι αυτοί που, για μια ακόμη φορά, πρέπει να σφραγίσουν τις πολιτικές εξελίξεις, δυναμώνοντας τη φωνή τους για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της και τη στήριξη μιας εναλλακτικής στρατηγικής για τη χώρα στη βάση της ανάπτυξης, της προστασίας της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, του δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, της φορολόγησης του πλούτου και της αναδιανομής του υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων».


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική υπεκφυγή οι επιμέρους διαφωνίες για το μνημόνιο"

Leave a reply