[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Όμηρος
Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Χ.ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ


Η Μέρκελ θα δει στους δρόμους της Αθήνας την ερημιά του αυταρχισμού τής διεφθαρμένης αστικής μας δημοκρατίας, τον αποκλεισμό της διαμαρτυρίας σε απόσταση αόρατης ασφαλείας, θα δει μία Αθήνα πεντακάθαρη από τους περιττούς, από τους ανθρώπους-σκουπίδια, καθώς όλοι θα έχουν εξωθηθεί πέρα από το βεληνεκές του βλέμματός της και πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ. Ναι, η απελπισία, επιχειρώντας να κραυγάσει, θα χτυπάει στις ασπίδες και θα επιστρέφει στα κεφάλια των απελπισμένων, με τη μορφή της σιδερένιας λαβής του κλομπ των μπάτσων. 

Οι ψυχές είναι ήδη κομματιασμένες, τα πρόσωπα απρόσωπα, οι πολλοί μια τεράστια χαίνουσα πληγή. Οι στρατιές των ζωντανών-νεκρών θα παρελάσουν αύριο την απελπισία τους, την οποία θα δει η καγκελάριος διαμεσολαβημένη από τους τηλεοπτικούς και τους φωτογραφικούς φακούς. Αλλά έτσι δεν θα φθάσει ποτέ σ’ αυτή η σάπια αναπνοή της πείνας, η μυρωδιά της προχωρημένης σήψης της ελληνικής κοινωνίας. Ίσως την πληροφορήσουν γι’ αυτό. Κι όταν της αναφέρουν πως δεν έχει απομείνει πλέον απολύτως τίποτα, τότε θα δώσει το σύνθημα να σαρώσουν τα σκουπίδια και να κάνουν την τελική τους έφοδο οι Γερμανοί κομάντος του επιχειρείν.

Το Δ΄ Ράιχ επιτυγχάνεται, σήμερα, βομβαρδίζοντας τον πληθυσμό με αλλεπάλληλα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας. Βέβαια, η καγκελάριος Μέρκελ θα μας πει και πάλι πόσο «ματώνει η ψυχή της» για τα δεινά του ελληνικού λαού, αλλά θα επιμείνει πως χρειάζεται περισσότερο αίμα, περισσότερος θάνατος. Η ηγετική ελίτ του σπουδαίου γερμανικού λαού εξακολουθεί να πορεύεται με το τραύμα της ήττας στους δύο παγκοσμίους πολέμους, που καθόρισε το γερμανικό πνεύμα, δημιουργώντας μία τάση αναδίπλωσης και εθνικής κατάθλιψης κατά τις περιόδους αδυναμίας αλλά και αυταρχισμού και επιθετικότητας όταν υπάρχει η αίσθηση της ισχύος. Αυτό το επισημαίνει εκ νέου ο πρώην καγκελάριος Κ. Σμιτ.

Γενικά, η αταβιστική αυτή συμπεριφορά των Γερμανών εκδηλώνεται κατά κόρον εναντίον της Ελλάδας, η οποία αρχικά δαιμονοποιήθηκε ώστε να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια σαν παράδειγμα προς αποφυγή. Για την ακρίβεια, οι Γερμανοί φαίνεται να ακολουθούν την πολιτική των WASP’s(Λευκοί Αγγλοσάξονες Προτεστάντες) στην Αμερική, οι οποίοι ένωναν όλο το μωσαϊκό των μεταναστών που συνέρεε στις ΗΠΑ απ’ όλο τον κόσμο με βάση κάθε φορά έναν κοινό εχθρό-δαίμονα(αρχικά εσωτερικό και στη συνέχεια εξωτερικό). Τώρα οι Γερμανοί θέλουν να ενώσουν την Ευρώπη με βάση το βόρειο, γερμανικό πνεύμα.

Ο αποδιοπομπαίος τράγος, ή κατ’ άλλους η «Ιφιγένεια» για τη δημιουργία των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης είναι η Ελλάδα. Αλλά γιατί η Ελλάδα; Γιατί, προφανώς, είναι αυτή που παραπέμπει στην πολιτισμική απαρχή της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Συνεπώς, η σύγχρονη συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων θα είναι οι… Γερμανοί. Μ’ αυτή τη συμβολική σκευή, την οικονομική της ευρωστία και μία Ευρώπη που θα είναι μία «Μεγάλη Γερμανία», οι Γερμανοί θα αντιπαρατεθούν στις ΗΠΑ και την Κίνα, δημιουργώντας την αυτοκρατορία του 21ου αιώνα. Αυτό θα συμβεί αναίμακτα; Αμερικανοί και Κινέζοι θα δεχτούν αδιαμαρτύρητα τις σε βάρος τους συνέπειες από την οικονομική πολιτική του Βερολίνου;

Για την ώρα το δολάριο χτυπά το ευρώ, γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να είναι αυτοί που θα μοιράσουν τον κόσμο με την Κίνα. Εντέλει, με την Ελλάδα τι θα γίνει; Η Μέρκελ θα βγάλει την «Ιφιγένεια» από το βωμό και θα βάλει στη θέση της ένα κριάρι;! Ίσως. Μόνο που η Ιφιγένεια θα είναι εσαεί όμηρος του Βερολίνου. 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...