[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πιο επικίνδυνη χώρα η Ελλάδα για επενδύσεις απ'ό,τι η Συρία, λένε αναλυτές
Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας BDO σε 1.000 οικονομικούς διευθυντές μεσαίων επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις στο εξωτερικό η Ελλάδα θεωρείται περισσότερο ριψοκίνδυνη χώρα να κάνει κανείς επενδύσεις και να ξεκινήσει μια επιχείρηση από ό,τι η Συρία.

«Οι οικονομικοί διευθυντές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τη Νότια Ευρώπη, τμήμα της οποία τώρα θεωρούνται ως εξίσου ριψοκίνδυνα με τις ασταθείς χώρες της Μέσης Ανατολής», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της BDO, Μάρτιν Βαν Ρέκελ, σύμφωνα με το capital.gr.

Μόνο το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται «χειρότερες» χώρες για επενδύσεις από ό,τι η Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να πείσει τους διεθνείς επενδυτές ότι ανακτά την αξιοπιστία της και πρέπει να της δοθούν τα δάνεια διάσωσης ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία και μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ.

Βέβαια η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης που βρίσκεται στη λίστα με τις 10 πιο επικίνδυνες χώρες για να επενδύσει κανείς αφού η Ισπανία βρίσκεται στην έβδομη θέση.

Την ίδια ώρα η Κίνα θεωρείται η πιο ελκυστική χώρα για ανάπτυξη, ενώ ακολουθούν η Βραζιλία, Ινδία, Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά, η έρευνα της BDO αποδεικνύει ότι οι οικονομικοί διευθυντές ανά τον κόσμο θεωρούν ότι είναι πιο δύσκολο να διεξάγουν δραστηριότητες στο εξωτερικό. Εκτός από την αβεβαιότητα για την οικονομική κατάσταση παγκοσμίως, επισημαίνουν την αύξηση του ανταγωνισμού και της εποπτείας.

Ο Βαν Ρέκελ δηλώνει επίσης «έκπληκτος» από το ότι οι περισσότεροι οικονομικοί διευθυντές δεν έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα υψηλά χρέη των χωρών εκτός της Ευρώπης, και κυρίως για την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πιο επικίνδυνη χώρα η Ελλάδα για επενδύσεις απ'ό,τι η Συρία, λένε αναλυτές"

Leave a reply