[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πέθανε ο πατέρας της Ντόλι
Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο βιολόγος Κιθ Κάμπελ, άνθρωπος που έδωσε ζωή στην Ντόλι, στον πρώτο ολοκληρωμένο κλωνοποιημένο οργανισμό

Ο βιολόγος Κιθ Κάμπελ πέθανε σε ηλικία 58 ετών
Ο βιολόγος Κιθ Κάμπελ πέθανε σε ηλικία 58 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο βιολόγος Κιθ Κάμπελ, άνθρωπος που έδωσε ζωή στην Ντόλι, στον πρώτο ολοκληρωμένο κλωνοποιημένο οργανισμό. Ο εργαστηριακός πατέρας της διάσημης προβατίνας (η οποία υπεβλήθη σε ευθανασία το 2003 εξαιτίας μιας ασθένειας των πνευμόνων που εμφάνισε) πέθανε σε ηλικία 58 ετών όπως ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Νότινγκχαμ, όπου δίδασκε ο Κάμπελ, ο οποίος το 1996 είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την επιστημονική επιτυχία του.

Η καριέρα του στην έρευνα της κυτταρικής βιολογίας και εμβρυολογίας διήρκησε 30 χρόνια, εκ των οποίων τα 13 τελευταία εργαζόταν ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Νότινγκχαμ. Τη θέση του καθηγητή πήρε λίγο μετά τη δημιουργία της Ντόλι, καθώς η επιτυχία τού άνοιξε νέους δρόμους στην κλωνοποίηση, αλλά και σε άλλους τομείς της έρευνας. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το 1996 η εργασία του στο Ινστιτούτο Ροσλίν της Σκοτίας είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και είχε πυροδοτήσει έναν έντονο δημόσιο διάλογο για το θέμα της κλωνοποίησης και τις ηθικές προεκτάσεις που αυτό έχει (ή δεν έχει).

Ο Κάμπελ είχε δεχθεί σφοδρή κριτική από θρησκευόμενους, συντηρητικούς και λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας και είχε κατηγορηθεί ότι ανοίγει τον δρόμο σε όσους θέλουν να παίξουν τον Θεό. Ο Κάμπελ, πάντως, πρόλαβε να βραβευτεί για την προσφορά του στην επιστήμη, όχι με Νόμπελ, αλλά με το Βραβείο Σο για τις Επιστήμες της Ζωής και της Ιατρικής το 2008.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πέθανε ο πατέρας της Ντόλι "

Leave a reply