[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της καταλανικής ανεξαρτησίας στη Βαρκελώνη
Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Έχουμε μία και μοναδική ψυχή - δεν θέλουμε να κοπούμε στα δύο»  φώναξαν χιλιάδες άνθρωποι στη Βαρκελώνη, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής ημέρας της Ισπανίας, εναντίον των φιλοδοξιών της Καταλονίας για ανεξαρτητοποίηση.


Οι διαδηλωτές, που σύμφωνα με την αστυνομία έφθαναν τους 6.000, ανέμιζαν ισπανικές και καταλανικές σημαίες στην Πλάσα Καταλούνια σε μία κινητοποίηση που είχε περισσότερο οικογενειακό παρά εθνικιστικό χρώμα και πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της Πλατφόρμας της Ισπανίας και των Καταλανών.

«Έχουμε μία και μοναδική ψυχή», «Και εγώ είμαι Καταλανός», έγραφαν οι επιγραφές που κρατούσαν οι διαδηλωτές, ενώ σε ένα πανό μπορούσε κανείς να διαβάσει «Μπάρσα+Μαδρίτη=Λα Ρόχα», εν είδει εξορκισμού καθώς στην τελευταία ποδοσφαιρική αναμέτρηση του «El Classico» μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρσελόνα, το παιχνίδι έδωσε ευκαιρία στους εθνικιστές οπαδούς να φωνάξουν συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας της αυτόνομης επαρχίας.

«Ευρώπη βοήθησέ μας. Οι εθνικιστές είναι τρελοί», έγραφε στα αγγλικά άλλη επιγραφή.
Η αντιεθνιστική διαδήλωση κατέληξε στην ανάγνωση ενός μανιφέστου, στα καταλανικά, τα καστιλιάνικα και τα αγγλικά, το οποίο διατράνωνε πως «ουδείς έχει δικαίωμα να μας ζητήσει να είμαστε είτε Καταλανοί, είτε Ισπανοί».

Μετά ένα «Ζήτω η Ισπανία και ζήτω η Καταλονία», η διαδήλωση διαλύθηκε μέσα σε ήρεμο κλίμα και κάπως βιαστικά, διότι είχε αρχίσει να πέφτει η βροχή.

Η Καταλονία γνωρίζει μία αναβίωση των αυτονομιστικών της διεκδικήσεων, που είχαν καταλήξει στην μεγάλη κινητοποίηση της καταλανικής εθνικής εορτής της Ντιάδα στις 11 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Βαρκελώνη.

Η Καταλονία, που είναι η πλέον χρεωμένη από τις Αυτόνομες Περιφέρειες της Ισπανίας, έλαβε από το ειδικό Ταμείο Ρευστότητας Αυτονομιών (FLA) 5,433 δισεκ. ευρώ, δηλ. 410 εκατ. ευρώ περισσότερα απ' όσα ζητούσε για να αντιμετωπίσει το έλλειμμά της.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της καταλανικής ανεξαρτησίας στη Βαρκελώνη "

Leave a reply