[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ολάντ - Ραχόι: Ελλάδα στο ευρώ με οριστική λύση ως τα τέλη του έτους
Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


  Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης έως το τέλος του έτους, υποστήριξαν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ολάντ - Ραχόι: Ελλάδα στο ευρώ με οριστική λύση ως τα τέλη του έτους
«Ισπανία και Γαλλία έχουν την ίδια θέση για τα ραντεβού που μας περιμένουν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και εξήγησε ότι μεγάλη προτεραιότητα και για τους δύο είναι «να προχωρήσει, στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου, όσο αυτό είναι δυνατό, η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη».
«Θα πρέπει επίσης να βρούμε λύση για την Ελλάδα, με το που θα παραλάβουμε την έκθεση της τρόικας. Εφ'όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση -Γαλλίας και Ισπανίας- ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην ευρωζώνη», πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ.
«Η Ισπανία πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Μαριάνο Ραχόι.
«Όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας. Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα συνιστυούσε συνολική αποτυχία για την Ευρωπαϊκή Ενωση, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και οι άλλες χώρες να πάρουν τις αποφάσεις που αρμόζουν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», κατέληξε.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ολάντ - Ραχόι: Ελλάδα στο ευρώ με οριστική λύση ως τα τέλη του έτους"

Leave a reply