[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Το Βερολίνο εξετάζει πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους»
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Το πρόγραμμα προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δανειστεί χρήματα από το μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, προκειμένου να επαναγοράσει δικά της ομόλογα στην τρέχουσα τιμή στην αγορά, η οποία, κατά μέσο όρο, κυμαίνεται στο 25% της αρχικής τους αξίας.

Κατ’' αυτόν τον τρόπο, εξηγείται στο δημοσίευμα, με κάθε δανειζόμενο ευρώ θα μπορούσε να αποσυρθεί από την αγορά χρέος τεσσάρων ευρώ.

«Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι με 10 δισεκατομμύρια ευρώ, θα μειωνόταν το ελληνικό χρέος κατά 40 δισεκατομμύρια» αναφέρεται.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, συνεχίζει το Spiegel, αναμένεται να διεξαχθούν συνομιλίες με τους επενδυτές, προκειμένου αυτοί να δεχτούν πράγματι ικανοποίηση του 25% των απαιτήσεών τους.

Η γερμανική πλευρά ελπίζει πως, έπειτα από αυτήν την επιχείρηση, η Ελλάδα θα είναι σχεδόν σε θέση να δανειστεί η ίδια χρήματα στις αγορές.

Η στάση αυτή του γερμανικού ΥΠΟΙΚ φαίνεται πως εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αλλαγής πλεύσης του Βερολίνου στην αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Το Βερολίνο εξετάζει πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους»"

Leave a reply