[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νίκη Τσάβες στις εκλογές στη Βενεζουέλα
Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με ποσοστό 54% επικράτησε ο Ούγκο Τσάβες στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βενεζουέλα, ανανεώνοντας για άλλα έξι χρόνια τη θητεία του στα ηνία της χώρας




Ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κέρδισε τις εκλογές που διεξήχθησαν, με ποσοστό 54 τοις εκατό των ψήφων, έναντι του 45 τοις εκατό του αντιπάλου του, Ενρίκε Καπρίλες.

Οι υποστηρικτές του Τσάβες, είχαν ξεκινήσει από νωρίς τους πανηγυρισμούς, ενώ ανέμεναν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Πολλοί από τους υποστηρικτές του Τσάβες δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, πανηγυρικά μηνύματα πριν ακόμα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, είχε αναρτήσει "Η τέλεια νίκη! Η πατρίδα κέρδισε".

Ο Καπρίλες παραδέχτηκε την ήττα του

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας Ενρίκε Καπρίλες συνεχάρη τον Ούγκο Τσάβες για τη νίκη του με ποσοστό μεγαλύτερο του 54%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την καταμέτρηση του 90% των ψήφων.

"Θέλω να συγχαρώ τον υποψήφιο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας" Ούγκο Τσάβες, δήλωσε ο Καπρίλες από το αρχηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους περισσότερους από έξι εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν, δίνοντας του περίπου το 45% των ψήφων.

"Το να ξέρεις να κερδίζεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις", είπε χαρακτηριστικά ο 40χρονος Καπρίλες.

"Εδώ συμβάλλαμε στο να ανοίξει ένας δρόμος και αυτός ο δρόμος βρίσκεται μπροστά μας , δεν θα αφήσω μόνη σχεδόν τη μισή χώρα", επισήμανε.

"Στη χώρα αυτή υπάρχουν δύο οράματα και το να είσαι καλός πρόεδρος σημαίνει πως εργάζεσαι για να είναι ενωμένος ο λαός της Βενεζουέλας"", πρόσθεσε ο Καπρίλες.

"Ζητώ από αυτόν που διατήρησε την εξουσία να σεβαστεί και να υπολογίσει τη βούληση περίπου της μισής χώρας που δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση", υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Τσάβες επανεξελέγη για άλλα έξι χρόνια στην προεδρία με ποσοστό 54,42% έναντι 44,97% του αντιπάλου του.

Η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές έφτασε το 80,94%, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νίκη Τσάβες στις εκλογές στη Βενεζουέλα "

Leave a reply