[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Ανθρωποκυνηγητό μεταναστών στην Ελλάδα"
Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει «πογκρόμ» που έχουν εξαπολύσει, από τον περασμένο Αύγουστο, οι ελληνικές αρχές σε βάρος των λαθρομεταναστών, αναφέρει ρεπορτάζ της ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου «De Morgen», το οποίο φέρει τον τίτλο «Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής χαιρετάει ναζιστικά, ενώ η Amnesty International καταδικάζει το ελληνικό ανθρωποκυνηγητό σε βάρος των παράνομων μεταναστών».
Όπως σημειώνεται, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», έχουν διενεργηθεί τους τελευταίους μήνες δεκάδες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις, οι οποίες καταλήγουν σε συλλήψεις και απελάσεις χιλιάδων παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Διεθνής Αμνηστία εμφανίζεται ανήσυχη για τη στήριξη που εικάζεται ότι προσφέρουν πολλά αστυνομικά όργανα στη Χρυσή Αυγή και την ανοχή που επιδεικνύουν απέναντι στις πρακτικές των μελών της.

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να σταματήσουν τις επιχειρήσεις εναντίον των παράνομων μεταναστών και να εφαρμόσουν τις διατάξεις για την παροχή ασύλου, σε όσους δικαιούνται διεθνούς προστασίας» σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

«Παρόμοιες, ευρείας κλίμακας, επιχειρήσεις που εισάγουν διακρίσεις, δίνουν τροφή στην ξενοφοβία και τις αυξανόμενες επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών» προσθέτει η ανθρωπιστική οργάνωση.

Επίσης, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι ελληνικές αρχές δίνουν με το σταγονόμετρο άδειες παραμονής στη χώρα, καθώς μόλις ο ένας στους 10.000 αιτούντες άσυλο βλέπει το αίτημά του να ικανοποιείται.

Λόγος ακόμα γίνεται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για «πολύωρη ορθοστασία και ταλαιπωρία» των αιτούντων σε αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να υποβάλουν τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έχει ανάγει το ζήτημα της αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών σε ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνησή του.

Αναφερόμενη στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής
, η εφημερίδα σημειώνει πως κατηγορείται ότι οργανώνει τις πολυάριθμες επιθέσεις που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση κατά των ξένων ακόμα και μέσα στο φως της ημέρας.

Τέλος, μνημονεύονται οι δηλώσεις της βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, που αποκάλεσε «υπανθρώπους» τους μετανάστες, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών, όπως και η ομολογία του επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκου ότι χαιρετά ναζιστικά, γιατί έχει τα χέρια του «καθαρά».STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for ""Ανθρωποκυνηγητό μεταναστών στην Ελλάδα""

Leave a reply