[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ελεύθερα τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους κατοίκους της Κούβας
Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με νέα μεταρρύθμιση, που ενέκρινε ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, θα επιτρέπεται στους πολίτες της χώρας να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, χωρίς να πρέπει πρώτα να πάρουν άδεια εξόδου.


Ελεύθερα τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους κατοίκους της Κούβας

Από τις 14 Ιανουαρίου, οι Κουβανοί θα μπορούν να αναχωρούν από το χώρα με διαβατήριο και θεώρηση εισόδου (βίζα) από τη χώρα προορισμού τους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα "για να διαφυλαχθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την επανάσταση".

Τη μεταρρύθμιση αυτή επιθυμούσαν από καιρό πολλοί Κουβανοί που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να ταξιδέψουν.

Ο Κάστρο ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων για να "εκσυγχρονίσει" το κουβανικό οικονομικό μοντέλο με τις δυνάμεις της αγοράς.
Οι πολλές απαιτήσεις για να πάρει κανείς άδεια ταξιδιού πιστεύεται πως ευθύνονταν για τις μεταναστευτικές κρίσεις, μεταξύ των οποίων και για το κύμα φυγής το 1994 προς τη Φλόριντα με σχεδίες σε επικίνδυνα ύδατα.

Η Αβάνα κατηγορεί από καιρό τις ΗΠΑ ότι υποθάλπουν τη μετανάστευση με την πολιτική τους να δέχονται όλους τους πρόσφυγες από την Κούβα.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ελεύθερα τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους κατοίκους της Κούβας"

Leave a reply