[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Λαγκάρντ: "Η ασθένεια της προεδρικής φιλοδοξίας δεν με έχει χτυπήσει"
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε την Τρίτη, ότι δεν έχει «προεδρικές φιλοδοξίες», αρνούμενη ότι σκέπτεται μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για τη γαλλική προεδρία στις εκλογές του 2017.

«Η προεδρική φιλοδοξία, δεν είναι μια ασθένεια που με έχει χτυπήσει, σας διαβεβαιώνω», είπε η Λαγκάρντ αστειευόμενη στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για μια ενδεχόμενη επιστροφή της στην πολιτική ζωή της χώρας της, κατά τη διάρκεια των προσεχών προεδρικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι ο προκάτοχός της στο ΔΝΤ, ο σοσιαλιστής Ντομινίκ Στρος Καν, επρόκειτο να είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2012, προτού εμπλακεί στην υπόθεση με την καμαριέρα στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Η πρώην υπουργός Οικονομικών επί προεδρίας Σαρκοζί και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ , δήλωσε «πολύ συγκινημένη» από τη «συμπάθεια» του γαλλικού λαού, αναφερόμενη στις πληροφορίες ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν θετική άποψη των Γάλλων, για ενδεχόμενη εμπλοκή της στη κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας της.

«Δεν ήμουν ποτέ πολιτικός και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα», δήλωσε η πρώην δικηγόρος που έγινε υπουργός το 2005.

Όταν έγινε η επισήμανση ότι η θητεία της ως επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία ξεκίνησε το 2011, θα ολοκληρωθεί το 2016, λίγο πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, η Λαγκάρντ απλώς απάντησε... «αλλά είναι ανανεώσιμη».


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Λαγκάρντ: "Η ασθένεια της προεδρικής φιλοδοξίας δεν με έχει χτυπήσει""

Leave a reply