[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μονομαχία - θρίλερ στη Βενεζουέλα
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΚΛΕΓΟΥΝ 19 ΕΚΑΤ. ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο Ούγκο Τσάβες ζητεί μία ακόμα θητεία για να εδραιώσει το σοσιαλιστικό μοντέλο που οικοδόμησε τα προηγούμενα 14 χρόνια. Ο αντίπαλός του, Ενρίκε Καπρίλες, υπόσχεται στους πολίτες «μια καλύτερη ζωή»


Ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες «σπιντάρει» στην τελική ευθεία, ελπίζοντας να κόψει πρώτος το νήμα

Ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες «σπιντάρει» στην τελική ευθεία, ελπίζοντας να κόψει πρώτος το νήμα

Υπό καταρρακτώδη βροχή αλλά με τον γνωστό ενθουσιώδη τρόπο του, ο Ούγκο Τσάβες ολοκλήρωσε την Παρασκευή την προεκλογική του εκστρατεία, κάνοντας στην πρωτεύουσα Καράκας την τελευταία του ομιλία ενώπιον ενός μεγάλου πλήθους που επευφημούσε και χειροκροτούσε θερμά.

«Ο καθένας σας πρέπει να ψηφίσει τον Τσάβες στις 7 Οκτωβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος διεκδικεί μία ακόμα θητεία, υποσχόμενος ότι θα εδραιώσει το σοσιαλιστικό μοντέλο που ο ίδιος έχει «χτίσει» τα 14 προηγούμενα χρόνια.

Από την πλευρά του, ο αντίπαλός του, Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι, ολοκλήρωσε την προεκλογική του περιοδεία στις πολιτείες Κογιέδες, Απούρε και Λάρα, καλώντας τους πολίτες της Βενεζουέλας να αφήσουν κατά μέρος τη διαίρεση, την αντιπαράθεση και τις συγκρούσεις.

Ο Τσάβες στα διαλείμματα των ομιλιών του, ακόμα και με καταρρακτώδη βροχή χορεύει τον χορό της... νίκης, ξεσηκώνοντας τους υποστηρικτές του
Ο Τσάβες στα διαλείμματα των ομιλιών του, ακόμα και με καταρρακτώδη βροχή χορεύει τον χορό της... νίκης, ξεσηκώνοντας τους υποστηρικτές του
«Την Κυριακή, το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρετε μια απόφαση: Αν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή που έχετε ή αν θέλετε μια καλύτερη ζωή», υπογράμμισε. Το κεντρικό θέμα της εκστρατείας του ήταν η δημιουργία θέσεων εργασίας και η καταπολέμηση της φτώχειας.

Σχεδόν 19 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας προσέρχονται αύριο στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας και, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν έχουν πάρει ακόμα μια ξεκάθαρη... απόφαση για το αν θέλουν «μια καλύτερη ζωή».

Σύμφωνα με μία κρυφή δημοσκόπηση που διέρρευσε πριν από λίγες ημέρες του ινστιτούτου «Datanalisi», ο Τσάβες συνεχίζει να προηγείται του Καπρίλες με 47% έναντι 42%, ενώ μία άλλη κατέγραφε μάχη στήθος με στήθος, δίνοντας στον Καπρίλες 46,5% και στον Τσάβες 45,7%.
Εκτός από τους δύο βασικούς αντιπάλους, τον Τσάβες και τον Καπρίλες, άλλοι τέσσερις υποψήφιοι από μικρότερα κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές.

ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ
Μάχεται τον καρκίνο, παλεύει για τη νίκη

Ταλαιπωρημένος από τον καρκίνο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, προσπάθησε να προσδώσει στον προεκλογικό του αγώνα κάτι από τον παλμό των προηγούμενων χρόνων, ωστόσο οι ομιλίες του δεν ξεπερνούσαν τα 20 λεπτά και οι δημόσιες εμφανίσεις του ήταν λιγοστές.Μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες ανέβασε ρυθμούς: επισκέφτηκε επτά Πολιτείες, καλύπτοντας το ένα τρίτο περίπου της χώρας και φάνηκε να βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του, τραγουδώντας και χορεύοντας με μουσικούς στα διαλείμματα των ομιλιών του, ακόμα και με καταρρακτώδη βροχή. Διακήρυξε επίσης με πάθος ότι «θα αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον θάνατο, ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει προς τους ανθρώπους που αγαπάει περισσότερο».
Ενρίκε Καπρίλες

Ο μαραθωνοδρόμος που... όργωσε τη χώρα

Ο Καπρίλες, πρώην κυβερνήτης της Μιράντα, της δεύτερης πολυπληθέστερης Πολιτείας της Βενεζουέλας, από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και αναδείχθηκε αρχηγός της αντιπολίτευσης, έκανε μία προεκλογική εκστρατεία αλά? Τσάβες διανθισμένη από τακτικές? μαραθωνίου. Γεμάτος από ενέργεια, όργωσε κυριολεκτικά τη χώρα, συχνά κάνοντας δύο προεκλογικές ομιλίες την ημέρα. Ξεκίνησε, πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα, μιλώντας με τους πολίτες για τα προβλήματά τους, τακτική που πρώτος λάνσαρε ο Τσάβες. Τον πρώτο καιρό, μάλιστα, όταν τελείωνε τις ομιλίες του, συνήθιζε να αναμειγνύεται με το πλήθος για να αφουγκράζεται τις αντιδράσεις του. Δηλώνει θαυμαστής των πολιτικών του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Λούλα Ντα Σίλβα, που συνδύαζαν τις κοινωνικές παροχές με άνοιγμα στους επενδυτές.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μονομαχία - θρίλερ στη Βενεζουέλα "

Leave a reply